Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 30 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn 14 weetjes die niemand je vertelt over het nemen van fillers

Veel mensen zijn ergens onzeker over of vinden het simpelweg mooier en kiezen er daarom voor om wat aan zichzelf te veranderen. En een van de meest voorkomende cosmetische behandelingen is toch wel het nemen van fillers. Daarom zetten wij 14 weetjes voor je op een rij die niemand je ooit heeft verteld over deze ingreep.

Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Fillers

Tegenwoordig is het ontzettend normaal dat je wat aan je eigen lichaam verandert. Of dit nou in de vorm van nepwimpers of acrylnagels is of door fillers te nemen: You do you! Een van de meest voorkomende ingrepen is het nemen van fillers, maar wat weet jij hier eigenlijk van?

Kort gezegd zijn fillers substanties die onder het huidoppervlak worden geïnjecteerd om volume en volheid toe te voegen. Maar er is nog zoveel meer wat je over deze ingreep moet weten. Daarom zetten wij 14 weetjes op een rij die niemand jou vertelt over het nemen van fillers.

Deze primers laten jouw make-up de hele dag goed zitten.

1. Ze ‘bevriezen’ niet je gezichtsspieren

Huidfillers worden vaak verward met Botox. Het zijn wel beide injecteerbare medicijnen, maar daar houden de overeenkomsten ook direct op. Botox zorgt er namelijk voor dat een spier verhinderd wordt om veel te bewegen, waardoor het harde gezichtsuitdrukkingen kan minimaliseren. Denk dan bijvoorbeeld aan fronsrimpels. Maar fillers zorgen daarentegen voor volumevervanging wanneer bijvoorbeeld vet of bot verdwijnen met de leeftijd of als verbeteraars van de huidkwaliteit.

2. Niet alle fillers zijn hetzelfde

Er zijn ontzettend veel verschillende merken en soorten fillers van verschillende kwaliteiten. Voor welke moet je dan kiezen? Fillers op basis van hyaluronzuur zijn vaak van de beste kwaliteit en ze kunnen makkelijk opgelost worden met het enzym hyaluronidase. Deze fillers gaan ongeveer tussen de 6 en 18 maanden mee.

3. Ze bestaan uit een natuurlijk voorkomende stof in je lichaam

De meeste fillers die tegenwoordig gebruikt worden zijn gemaakt van hyaluronzuur. Dit is een van nature voorkomende stof, een veilige suiker, die in het bindweefsel van je lichaam zit. Deze stof heeft het vermogen om 1000 keer zijn molecuulgewicht in water vast te houden. Wanneer het onder het huidoppervlak wordt geïnjecteerd, kan het dan ook het verloren volume opvullen, hydrateren en herstellen.

4. Soms worden er meerdere soorten fillers bij één patiënt gebruikt

Dit is niet zo gek, want niet elk deel van je gezicht vereist dezelfde dichtheid. Voor onder je ogen heb je bijvoorbeeld veel dunnere fillers nodig dan bij je kaaklijn.

5. Het nemen van fillers zou niet pijnlijk moeten zijn, maar er kunnen wel blauwe plekken ontstaan

Over het algemeen is het nemen van fillers niet pijnlijk. Wel is het normaal om wat blauwe plekken te krijgen na deze ingreep.

6. Neem fillers minstens 3 weken voor een groot evenement

Het kan soms wel even duren voordat zwellingen en blauwe plekken compleet verdwijnen na het nemen van fillers. Daarom is het een goed idee om minstens drie weken voordat er een groot evenement in je leven plaatsvindt, bijvoorbeeld een bruiloft, deze ingreep te plannen.

NSMBL’s beautymaand: dit is het effect van alcohol drinken op je huid

7. Fillers kunnen je huid uitrekken

Dit kan gebeuren, maar het is eigenlijk niet de bedoeling. Als fillers correct worden ingebracht zouden ze je huid niet moeten uitrekken. Dit gebeurt namelijk alleen als er te veel volume is geïnjecteerd op een plek die niet zoveel fillers kan hebben.

8. Een goede skincare-routine kan je fillers effectiever maken

Geen enkele cosmetische behandeling is een vervanging voor skincare. Beide werken namelijk samen om een zo mooi mogelijk resultaat te geven. Een goede huidverzorgingsroutine kan een fillerbehandeling dus goed aanvullen, omdat je daarmee de kwaliteit en het uiterlijk van je huid verbetert.

9. Neem geen fillers vlak voordat je naar de mondhygiënist of tandarts gaat

Als je een afspraak bij de mondhygiënist of tandarts is de kans groot dat je je mond ver open moet doen. Dit is geen goed idee nadat je net een fillerbehandeling hebt gehad, want hierdoor kunnen ze mogelijk verplaatsen.

10. Je kunt geen fillers nemen als je zwanger bent

Dit komt doordat fluctuerende hormonen de bloedstroom kunnen verstoren en zwelling kunnen veroorzaken. Wel kunnen verhoogde oestrogeenspiegels er tijdens je zwangerschap voor zorgen dat je van nature een grotere lipomvang krijgt.

NSMBL’s Beautymaand: met deze tips heeft Rosalin haar acne verholpen

11. Vermijd het drinken van cafeïne voor ongeveer 24 uur voor je behandeling

Cafeïne kan namelijk je huid uitdrogen en als je teveel cafeïne binnenkrijgt kan dit er in theorie voor zorgen dat je huid er wat meer ‘ingevallen’ uit kan zien. In de realiteit is het verschil eigenlijk heel minimaal, maar het is wel belangrijk dat je gehydrateerd blijft voor je behandeling.

12. Slaap voor 24 tot 48 uur op je rug na de behandeling

Op je rug slapen is voor de eerste twee nachten na de behandeling een goed idee. Daarna kan je gewoon weer op je zij slapen.

13. Een gezicht kan fillers afstoten

Het komt wel eens voor met goedkopere fillers dat je lichaam ze afstoot. Maar als fillers van goede kwaliteit zijn komt dit maar zelden voor.. tenzij je écht pech hebt en dat je lichaam er niet tegen kan.

14. Als je niet blij bent met het resultaat zit je er niet aan vast

De meeste fillers die tegenwoordig gebruikt worden zijn gemaakt van hyaluronzuur. Als je niet blij bent met het resultaat kunnen deze fillers worden opgelost door een product genaamd hyaluronidase te injecteren in de delen van het gezicht die zijn gevuld.

Bruin kleurtje zonder te zonnen? Deze zelfbruiner drops van Drunk Elephant gaan compleet viraal op TikTok

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.