Yum: deze 4 makkelijke paasei-recepten zijn ideaal voor tijdens Pasen
Pasen gaat dit jaar iets anders dan de voorafgaande jaren, maar dat betekent niet dat we het niet gezellig kunnen hebben. De paasdagen zijn tenslotte dagen waar we gezellig en knus met (een klein deel van) het gezin gaan brunchen en kunnen genieten van de eerste lentekriebels.
Ook is het een perfect moment om weer eens de bakspullen erbij te pakken en aan de slag te gaan met een leuk paasrecept. Deze vier makkelijke paasei recepten zijn niet alleen super makkelijk, ze zijn ook nog eens om van te smullen.
Paasei recepten
Het leuke aan Pasen is natuurlijk dat we lekker wat tijd kunnen vertoeven in de keuken. Is het niet voor een brunch met (een klein deel) van de familie, dan is het wel voor het voorbereiden van de gourmet. Kortom: de paasdagen zijn bestemd voor het maken van recepten, en we kunnen je vertellen dat er genoeg paasrecepten zijn.
Zo kun je zelf thuis ook makkelijk paaseieren maken met maar een paar ingrediënten. Het enige wat je nodig hebt zijn de benodigde ingrediënten en een paasei-vorm waarin je de gesmolten chocolade kunt gieten. We hebben vier makkelijke maar heerlijke paasei recepten verzameld die je dit weekend wilt maken.
1. Huisgemaakte paaseieren
Dit simpele paasei recept is alles wat we willen proberen: je hebt maar drie ingrediënten nodig.
Wat heb je nodig?
– Zonnebloemolie
– 300 gram pure of melk chocolade
– Glazuur
Wat moet je doen?
Smelt de chocolade au bain marie en giet dit vervolgens in de paasei-vormen. Herhaal dit proces een paar keer tot je chocolade ei een goede laag chocolade heeft dat dik genoeg is. Zorg ervoor dat de zijkanten goed zijn afgesneden tussendoor, zodat de paaseieren straks goed op elkaar passen. Houd dus ook wat chocolade over om de paaseieren straks mee op elkaar te plakken.
Zet de paaseieren voor ongeveer 30-40 minuten in de koelkast. Wanneer ze had genoeg zijn, is het tijd om ze aan elkaar te plakken. Warm je overige chocolade weer au bain marie op en gebruik dit om de twee helften paasei aan elkaar vast te plakken. Decoreer tot slot de paaseieren met wat glazuur. Eetsmakelijk!
2. Witte chocolade paaseieren
Dit heerlijke paasei recept is niet alleen heerlijk, hij is ook nog eens super easy om te maken. Het bevat maar twee ingrediënten.
Wat heb je nodig?
– 200 gram witte chocolade
– 2 eetlepels gedroogde frambozen, kersen of aardbeien
Wat moet je doen?
Smelt de witte chocolade voor 4-5 minuten in de magnetron of smelt het au bain marie. Roer dit tot het volledig gesmolten is. Vul de paasei-vorm met de gesmolten witte chocolade. Zorg dat de chocolade goed verdeeld is over de vorm door de vorm de draaien zodat alle chocolade goed verdeeld is. Giet de overige chocolade terug om dikkere lagen te voorkomen. Druk voorzichtig wat gedroogd fruit in de chocolade, zodat je dit goed aan de buitenkant kunt zien.
Herhaal dit proces ongeveer twee tot drie keer, en laat de chocolade in de vormen tussendoor ongeveer 10 minuten drogen (of zet in de koelkast). Laat wat gesmolten chocolade over om straks de paaseieren mee vast te maken. Laat de paaseieren voor ongeveer een kwartier tot twintig minuten in de koelkast afkoelen. Gebruik vervolgens de gesmolten chocolade om de eieren aan elkaar vast te maken.
3. Vegan paasei recept
Voor de veganisten onder ons is het wel zo prettig ook een lekker paasei te kunnen maken. Niemand minder dan Jamie Oliver heeft één van de beste vegan paasei recepten bedacht en het is het zeker waard om eens uit te proberen.
Wat heb je nodig?
– 200 gram kokosolie
– 6 eetlepels agavesiroop
– 120 gram rauwe cacaopoeder
– 2 tot 3 eetlepels pindakaas
Wat moet je doen?
Smelt de kokosolie au bain marie tot het gesmolten is. Voeg vervolgens de agavesiroop toe aan de gesmolten kokosolie en roer dit goed door. Voeg hier de rauwe cacaopoeder aan toe en meng dit goed door elkaar tot een glad mengsel dat lijkt op gesmolten chocolade.
Giet de gesmolten chocolade in de paasei-vormen, maar houd een beetje over. Verdeel de gesmolten chocolade goed over de paasei-vormen door er eventueel met een pannenlikker langs te gaan.
Zet de vormen voor ongeveer twintig minuten in de koelkast om af te koelen. Smelt ondertussen wat pindakaas voor een lekkere vulling. Je kunt de pindakaas ook weglaten. Haal de paaseieren uit de koelkast en giet een beetje gesmolten pindakaas in de paaseieren. Smeer vervolgens de overgebleven chocolade op de randen om ze aan elkaar te plakken.
4. Paaseieren gevuld met fondant
Een uniek en lekker paasei recept zijn deze paaseieren, gevuld met fondant. We leggen je uit hoe je ze maakt.
Wat heb je nodig?
– 200 milliliter siroop
– 100 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
– 325 gram poedersuiker
– 1/4 eetlepel zout
– 1 eetlepel vanillepasta
– Gele kleurstof
– 450 gram pure chocolade
Wat moet je doen?
Klop voor de fondant in een middelgrote kom de siroop, boter, suiker, zout en vanillepasta tot een goed gemengd geheel. Doe een kwart van het mengsel in een kleine kom en meng er beetje bij beetje een kleine hoeveelheid gele kleurstof doorheen tot je de gewenste kleur van een eigeel hebt bereikt.
Zet beide mengsels 30 minuten in de koelkast. Smelt en temper ondertussen de chocolade. Vul de paasei-vormen met de gesmolten chocolade en bewaar de overtollige chocolade. Laat dit opstijven en vul dan de paasei-vormen met nog meer gesmolten chocolade om een ​​mooie dikke chocoladeschil te krijgen.
Laat dit opnieuw opstijven en verwijder dan de chocoladeschelpen uit de vormpjes. Elke chocoladevorm maakt een halve paasei-schaal. Haal de fondantmengsels uit de koelkast en schep de witte en gele mengsels in 2 aparte spuitzakken met de uiteinden afgeknipt. Spuit de witte fondant in elke chocoladeschelp en vul ze tot ongeveer driekwart van de hoogte. Spuit nu een klodder van het gele mengsel in het midden van de helft van de schelpen. Laat dit even opstijven.
Verwarm met een heet mes of een hete spatel de omtrek van een van de schelpen en plaats er dan nog een schaal bovenop om deze af te sluiten, zodat een compleet paasei ontstaat. Herhaal met de overige schelpen. Vrolijk Pasen!