Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Food 27 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

5 heerlijke Matcha Latte recepten om thuis te maken

Matcha komt in verschillende varianten, één daarvan is de matcha latte. Niet alleen is dit recept super leuk om te maken, het is ook nog eens hartstikke lekker. Een goede reden dus om dit weekend eens je aandacht te storten op een lekkere matcha latte.

We hebben vijf heerlijke recepten om uit te kiezen op een rij gezet.

1. Basic matcha latte

Er zijn verschillende variaties op de matcha latte, maar de simpele versie is al lekker en makkelijk om te maken. Je hebt maar vier ingrediënten nodig.

Dit heb je nodig

– 170 milliliter amandel-, soja-, kokos-, haver- of koeienmelk
– 1 theelepel matcha poeder
– 60 milliliter kokend water
– 1/2 eetlepel honing of agavesiroop

Zo maak je het

1. Pak een klein steelpannetje en breng de melk aan de kook. Doe vervolgens de theelepel matcha poeder in een mok.

2. Giet hier het kokend water overheen en klop dit langzaam met een kleine garde of opschuimer tot het begint te schuimen. Klop ook de melk tot het schuimt. Voeg dit toe aan de matcha.

3. Voeg tot slot wat honing of agavesiroop toe aan de matcha latte, en je bent klaar. Cheers!

2. Kokosnoot matcha

Geef je latte een twist door er wat kokosnootsmaak aan toe te voegen. We delen het heerlijke recept.

Dit heb je nodig

– 115 milliliter heet water
– 115 milliliter kokosmelk
– 1 theelepel matcha poeder
– 1 eetlepel kokossuiker

Zo maak je het

1. Pak een mok en giet hier de helft van het hete water samen met de theelepel matcha poeder in. Roer dit goed door elkaar tot er een soort pasta ontstaat.

2. Pak een steelpannetje en breng de kokosmelk op medium vuur aan de kook. Voeg dit en het resterende water aan de matcha-pasta toe. Roer dit goed door elkaar tot het volledig is opgelost.

3. Schuim het matcha mengsel tot de gewenste textuur. Indien je nog wat kokosmelk over hebt, kun je dit ook nog opschuimen en toevoegen aan je matcha latte.

Met deze 7 makkelijke TikTok-koffierecepten voel je je thuis een barista

3. Mint matcha latte

Wie zegt dat munt en matcha geen goede combinatie is, heeft het compleet mis. Je leest hieronder hoe je deze heerlijke variant maakt.

Dit heb je nodig

– 170 milliliter melk met vanillesmaak
– 170 milliliter water
– 1 theelepel matcha poeder
– 1-3 theelepels agavesiroop
– 1 takje verse munt

Zo maak je het

1. Verwarm water in een kleine steelpan – let goed erop dat het nog net niet begint te koken. Voeg de munt toe aan het water en laat dit goed intrekken voor ongeveer een minuut. Giet het vervolgens in een mok.

2. Voeg de theelepel matcha toe aan het water en klop dit goed op, dit kan ook met een melkopschuimer. Een bamboe matcha garde werkt ook, hiermee vermijd je klontjes.

3. Verwarm de melk en breng dit aan de kook. Voeg dit, samen met het matcha water, toe aan een glas. Roer tot slot de agavesiroop erdoorheen om het wat zoeter te maken. Garneer met een takje verse munt en je bent klaar.

4. Pumpkin spice matcha latte

Voor de wat koudere dagen is een pumpkin spice matcha latte niet mis.

Dit heb je nodig

– 290 milliliter sojamelk
– 1 1/2 eetlepel pompoenpuree
– 1/2 theelepel pumpkin spice
– 1/2 theelepel vanille extract
– 2 eetlepels water
– 1 1/2 theelepels matcha poeder
– 2 eetlepels suiker
– Eventueel kaneel en slagroom

Zo maak je het

1. Pak een kleine steelpan en voeg hier de pompoenpuree, pumpkin spice en vanille extract aan toe. Roer dit goed door en verwarm ondertussen. Blijf voortdurend roeren, zodat het niet aanbrandt.

2. Voeg het water en de matcha poeder toe aan het mengsel en roer/klop dit goed door elkaar tot er een pasta ontstaat. Giet de sojamelk (mag ook andere melk zijn) erbij en roer tot alles is opgelost. Voeg de suiker toe.

3. Garneer de matcha latte eventueel tot slot met wat kaneel en slagroom, om er een groot feestje van te maken.

5. Green tea almond matcha latte

Dat een matcha latte op verschillende manieren te maken is, moge duidelijk zijn. Ook deze variant met amandelmelk is lekker.

Dit heb je nodig

– 1/2 eetlepel matcha poeder
– 1 theelepel kaneel
– 2 eetlepels kokend water
– 250 milliliter amandelmelk
– 1/4 theelepel vanille extract
– 1/2 theelepel honing

Zo maak je het

1. Meng de matcha poeder en kaneel door elkaar samen met het water tot het goed is gemengd.

2. Pak vervolgens een steelpan en verwarm de amandelmelk tot het net niet kookt. Voeg hier het groene matcha mengsel aan toe en het vanille extract. Roer dit goed met een garde.

3. Voeg tot slot de honing toe om het wat zoeter te maken. Cheers!

MatchaSecrets

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.