Hallo lekker weer: deze 5 zomerse pasta-recepten wil je proberen
We kregen afgelopen week al een voorproefje van het warme weer dat we aankomende zomer kunnen verwachten, en dat vieren we natuurlijk maar al te graag met lekker eten. Of je nu in de achtertuin of op het balkon zit: deze heerlijke zomerse pasta-recepten zijn perfect voor elke warme avond.
We hebben vijf lekkere pasta-recepten op een rij gezet.
1. Zomerse pasta-recepten: linguine met venkel, kruiden en feta
Dit heerlijke pasta-recept van Elle Eten bestaat uit heerlijke linguine met fetakaas, venkel en lekkere kruiden. De feta maakt het lekker fris en de kruiden maken het zomers. We leggen uit hoe je hem maakt.
Dit heb je nodig (voor 4 porties)
– 1 venkel
– 500 gram linguine
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 tenen knoflook
– Een mespuntje gedroogde chilivlokken
– Peper en zout
– 40 gram gemengde kruiden (vers) naar keuze
– 4 eetlepels zwarte olijven
– 150 gram feta
Zo maak je het
1. Snijd de harde kern van de venkel en snijd het in zo dun mogelijke reepjes. Kook vervolgens de pasta beetgaar en bak de knoflook en chilivlokken in een pan met olijfolie voor ongeveer 30 seconden. Voeg de venkel toe en bak dit voor 3-4 minuten mee. Breng dit op smaak met peper en zout.
2. Giet de pasta goed af en meng dit door het venkel-mengsel. Voeg de verse kruiden toe en meng dit goed door elkaar. Schep de pasta op de borden en besprenkel het met wat olijven, feta, olijfolie en peper.
Move over feta pasta: de ‘honeycomb pasta’ is dé TikTok-trend van nu
2. Zomerse pasta-recepten: feta pasta
Feta is een perfect ingrediënt voor een lekker zomers gerecht, als je het ons vraagt. En als er één pasta-recept is waar de heerlijke smaak van feta goed naar boven komt, dan is het de iconische feta pasta van TikTok wel. Nog leuker is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt en binnen een halfuurtje een lekkere pasta op tafel kan zetten.
@cookingwithayeh Baked Feta Pasta is def worth all the hype!! Inspired by the lovely @feelgoodfoodie 💗 #fyp #foodtiktok #bakedfeta #pasta #foryou #foryoupage
3. Zomerse pasta-recepten: pasta pesto salade met kip
Een lichte pasta is altijd goed, en het wordt alleen maar beter als dit in de vorm is van een lekkere salade. Deze heerlijke pesto pasta salade is ideaal voor een warme zomeravond.
Dit heb je nodig (voor 2 porties)
– 125 gram pasta
– 3 eetlepels pesto
– 200 gram snoeptomaatjes
– 50 gram rucola
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 1 zakje mozarella
– 1 gerookte kipfilet van 160 gram
Zo maak je het
1. Kook de pasta gaar volgens de verpakking en spoel het na het afgieten af met koud water. Hierdoor plakt de pasta straks minder aan elkaar en stopt het met garen.
2. Snijd vervolgens de gerookte kipfilet in kleine stukjes en snijd de snoeptomaatjes doormidden. Meng de pasta met de pesto en voeg dan ook de gesneden kipfilet, snoeptomaatjes en mozzarella toe. Schep als laatste de rucola en de pijnboompitten erdoorheen.
4. Zomerse pasta-recepten: romige pasta met spinazie
We slaan een lekkere pasta die we binnen 25 minuten op tafel zetten niet af, toch? Deze romige pasta met spinazie is dan ook perfect voor wanneer je niet zoveel tijd hebt om te koken. We delen het makkelijke recept.
Dit heb je nodig (voor 2 porties)
– 150 gram pasta
– 200 gram diepvriesspinazie (of 300 gram verse spinazie)
– 1 rode ui
– 2 vleestomaten
– Halve courgette
– 100 milliliter kookroom
– Kruidenkaas
– Zout en peper
– 3 plakjes ontbijtspek
Zo maak je het
1. Zet een pan met water op medium vuur en kook de pasta gaar volgens de verpakking. Snijd ondertussen de ui, courgette, vleestomaten en ontbijtspek in stukjes. Giet vervolgens een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de de ui samen met de courgette en ontbijtspek aan.
2. Voeg na ongeveer 5 minuten de spinazie toe en bak dit een paar minuten mee. Indien je verse spinazie gebruikt, is het belangrijk dat je eerst de spinazie goed laat slinken. Voeg vervolgens de kruidenkaas toe samen met de stukjes tomaat en de kookroom. Meng dit goed door elkaar tot de roomkaas is gesmolten en voeg voor meer smaak wat peper en zout toe. Meng tot slot de pasta door de saus, en je pasta is klaar. Ook lekker: zalm of tonijn in plaats van ontbijtspek.
Wat moet ik eten vanavond? 5x makkelijke gerechten die iedereen lekker vindt
5. Zomerse pasta-recepten: pasta salade met courgette
Courgette + pasta = heaven. Ook deze heerlijke pasta salade met reepjes courgette is een pasta-recept om van te smullen.
Dit heb je nodig (voor 4 porties)
– 300 gram penne
– 50 gram pijnboompitten
– 2 courgettes
– 2 eetlepels olijfolie
– 50 gram pitloze zwarte olijven
– 90 gram rode pesto
– 7 gram verse basilicum
Zo maak je het
1. Kook de pasta volgens de verpakking gaar en verhit ondertussen een koekenpan zonder iets erin. Rooster de pijnboompitten voor ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op een bord.
2. Halveer de courgettes in de breedte en snijd elke helft in repen van ongeveer 1 cm dik. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan en rooster de courgetterepen voor 5 minuten op middelhoog vuur. Schep ze ondertussen regelmatig om.
3. Snijd de olijven in plakjes en bak dit met de courgetterepen mee. Giet de pasta af maar bewaar 2 eetlepels kookvocht. Meng de rode pesto met het kookvocht en schep dit door de pasta. Schep de geroosterde courgette en olijven door de pasta en besprenkel met stukjes basilicum. Breng op smaak met wat peper en zout. Eetsmakelijk!