Anne’s favoriete recept van de week: noedelsoep met kip
Het recept van deze week is een noedelsoep met kip. Na een orzo met paddenstoelen en een poké bowl met zalm, is ook dit recept weer super simpel om te maken. Ook handig aan dit recept, je hebt maar één pan nodig. En je kan de soep ook in een vega variant maken met tofu. Hoe je dit recept maakt, lees je hier.
Geen tijd om uitgebreid te koken? Dan is een pasta arrabiata dé oplossing.
Noedelsoep met kip
Dit eenpansgerecht uit de aziatische keuken is in een mum van tijd klaar. Dit gerecht is ook nog eens ideaal om eens te experimenteren met groenten, dus kies vooral de groenten die jij lekker vindt.
Wat heb je nodig?
Duur: 20 minuten
Personen: 2
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1/2 tot 1 chilipeper
- 1 paksoi
- Lenteui
- 200 gram udon noedels
- 200 gram kipdijfilet
- 1 liter kippenbuillon
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel pindakaas
- Gemberpoeder of verse gember
- Scheut sojasaus
- Optioneel: ei
- Optioneel: tauge of champignons
Tip: je kunt de kip vervangen door tofu en de kippenbuillon door groentebuillon.
Hoe maak je dit overheerlijke recept?
- Snipper de ui en hak de knoflook en de chilipeper fijn. Snijd de kip in kleine blokjes.
- Doe een scheut olijfolie of zonnebloemolie in een kookpan. Doe de ui in de pan en voeg na een minuutje de knoflook en de chilipeper toe.
- Doe vervolgens de kip erbij bak een paar minuutjes mee. Voeg hier ook wat gember (poeder) aan toe.
- Voeg vervolgens 1 liter kippenbuillon toe aan de pan.
- Snijd ondertussen de paksoi en lente-ui in kleine reepjes.
- Voeg de paksoi toe aan de pan, samen met de kokosmelk en een lepel pindakaas en laat 5 minuten meekoken.
- Voeg ook de noedels toe aan de pan en voeg een kleine scheut sojasaus toe aan de soep.
- Als de soep klaar is, doe je de soep in een kop en strooi je er wat lente-ui overheen en optioneel een gekookt eitje.
Gek op pizza? Deze gezonde wrap-pizza maak je makkelijk zelf