Anne’s favoriete recept van de week: bloemkoolpizza met parmaham
Er is niet veel dat net zo lekker is als een verse Italiaanse pizza uit een steenoven. Ondanks dat ik, en jij waarschijnlijk ook, niet zo’n oven heb, houdt dat me niet tegen om af en toe zelf een pizza thuis te maken. Voor dit recept kies ik voor een bloemkoolpizza om nog iets meer groenten binnen te krijgen. Je kunt dit recept als avondmaal eten, maar ook als snack bij de borrel. Simpel en lekker. Hoe je het maakt, lees je hier.
Voor de Italian Lovers, probeer ook eens deze recepten: pasta alla norma, pappardelle met chorizo of orzo met paddenstoelen.
Bloemkoolpizza met parmaham
Heb je zin in een minder zware maaltijd of een lekkere snack voor tussendoor, kies dan eens voor een wrap in plaats van een pizzabodem. Hoe je de wrap-pizza maakt, lees je hier.
Wat heb je nodig?
Duur: 15 minuten
Personen: 2
- Magioni bloemkool pizzabodem. Je kunt natuurlijk ook voor een andere bodem kiezen.
- Gezeefde tomaten
- Parmaham of Serranoham
- Truffelmayonaise
- 1 bol (buffel)mozarella
- Parmezaanse kaas
- Rucola
- Verse basilicum
- Italiaanse kruiden
Hoe maak je dit overheerlijke recept?
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bak de pizzabodems eerst in een koekenpan totdat ze lichtbruin en knapperig zijn.
- Doe vervolgens wat van de tomatensaus op de bodems en verdeel het gelijk over de bodem.
- Strooi wat Italiaanse kruiden over de pizza.
- Trek de (buffel)mozzarella uit elkaar en verdeel het over pizza’s.
- Doe de bodems nu voor 8 tot 10 minuten in de oven.
- Als de pizza’s klaar zijn, begin je met de toppings.
- Verdeel de ham, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, rucola en basilicum over de pizza’s.
- Tip: schep wat truffelmayonaise in een boterhamzakje en knip het puntje af. Zo heb je een klein spuitzakje waarmee je de truffelmayo makkelijk over de pizza’s kan verdelen.
- Snijd de pizza in puntjes en eet smakelijk!