Anne’s favoriete recept van de week: courgetti met zalm
Wanneer je naar mijn wekelijkse favoriete recepten kijkt, vind je een patroon: het zijn vooral simpele gerechten. Mijn voorkeur gaat uit naar gerechten met verse producten die ik binnen een half uur op tafel zet. Het toppunt van snel, is het gerecht van deze week. Zo staat vandaag courgetti met zalm op het menu. Doordat de ‘spaghetti’ gemaakt is van courgette, krijg je een stuk minder koolhydraten en veel meer groenten binnen. Ideaal als je op zoek bent naar een gezond recept.
Ook erg lekker: vega pompoenrisotto, noedelsoep of een heerlijke caesar salad.
Courgetti met zalm
Wat heb je nodig?
Duur: 20 minuten
Personen: 2
- 400 – 600 gram courgette spaghetti
- 2 stuks warmgerookte zalm
- 1 tot 2 tenen knoflook
- 1 ui of sjalot
- 250 – 375 gram romaatjes
- 3 eetlepels sojasaus
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Chilivlokken
Hoe maak je dit overheerlijke recept?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de romaatjes aan de tak in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Doe de schaal voor 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven.
- Doe de warmgerookte zalm in de oven als de tomaatjes nog zo’n 5 tot 8 minuten moeten.
- Snipper de ui of sjalot en hak de knoflook fijn.
- Je kunt courgette spaghetti in de supermarkt kopen, maar je maakt het ook eenvoudig zelf met een spiraalsnijder.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Voeg een minuutje later ook de knoflook toe.
- Voeg de courgetti samen met wat chilivlokken toe aan de pan.
- Voeg de sojasaus toe en wok het geheel een paar minuutjes in de pan.
- Verdeel de courgetti over de borden.
- Haal de tomaatjes en zalm uit de over en verdeel het over de borden.
Tip: courgette spaghetti en ook andere groentenpasta’s zijn een goed alternatief voor normale pastasoorten. Denk ook eens aan courgetti met chorizo, (vega)balletjes of burrata.