Anne’s favoriete recept van de week: orzo met paddenstoelen en truffel
Daar zijn we weer met een heerlijk recept van de week, namelijk een orzo met paddenstoelen en truffel. Na een lange dag van werk of studie heb je geen zin om uren in de keuken staan om vervolgens binnen 10 minuten je bord leeg te hebben. Een recept met orzo is dan ook heel geschikt om snel een voedzame maaltijd op tafel te zetten. Je kan orzo door middel van verschillende groenten en kruiden elke keer in een ander jasje steken. Deze keer een variant met paddenstoelen.
Wil je budgetproof boodschappen doen? Klik hier voor tips.
Orzo met paddenstoelen en truffel
Wat heb je nodig:
Duur: 25 minuten
Personen 2:
- 200 gram orzo
- 1 witte ui
- 1 of 2 tenen knoflook
- 250 gram paddenstoelen naar keuze, zoals kastanjechampignons en/of oesterzwammen
- Blokje paddenstoelenbuillon
- (Verse) kruiden, tijm, rozemarijn en basilicum
- Zwarte peper
- Parmezaanse kaas
- Scheut witte wijn
- Truffelolie
Hoe maak je dit overheerlijke recept?
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Snijd de paddenstoelen in grove plakken/stukken.
- Doe een scheut olijfolie in de pan en voeg de ui en een minuutje later de knoflook toe.
- Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en laat deze even meebakken. Optioneel: voeg een klontje boter toe aan de pan.
- Hak de verse kruiden fijn en voeg samen met de zwarte peper toe aan de pan.
- Breng ondertussen water aan de kook en zorg dat je 600 ml (of voor de zekerheid iets meer) paddenstoelenbuillon hebt.
- Als de paddenstoelen goed zijn gebakken voeg je de orzo toe aan de pan.
- Roer alles goed door elkaar en voeg een scheut witte wijn toe aan de pan.
- Als de orzo de wijn heeft opgenomen, voeg je de paddenstoelenbuillon toe aan de pan.
- Je laat de pan op laag vuur staan totdat de orzo alle buillon heeft opgenomen, dit duurt zo’n 10 tot 15 minuten.
- Als de orzo alle bouillon heeft opgenomen, proef je of deze gaar is. Zo niet, voeg dan nog wat extra bouillon toe.
- Als de orzo gaar is, roer je wat parmezaanse kaas door de orzo en een kleine scheut truffeolie.
- Serveer de orzo met wat zwarte peper, basilicum, parmezaanse kaas en een paar druppels truffelolie.