Anne’s favoriete recept van de week: pasta alla norma
Ik zei het eerder al in mijn vorige favoriete recept uit de Italiaanse keuken: ik kan geen genoeg van pasta krijgen. Zo deelde ik al mijn favoriete vegetarische pasta arrabiata tot aan een andere lieveling, namelijk pappardelle met chorizo. Deze keer is mijn favoriete recept wederom een vegetarische, namelijk pasta alla norma.
Probeer ook eens deze pita’s met vegetarische gyros
Pasta alla norma
Om zoveel mogelijk van pasta’s te kunnen genieten, kies ik altijd voor een volkoren soort. Zo zit je namelijk sneller vol. Voor de pasta alla norma kies ik dan ook voor volkoren spaghetti.
Wat heb je nodig?
Duur: 35 minuten
Personen: 2
- 1,5 aubergine
- 200 gram volkoren spaghetti
- 3 tenen knoflook
- 2 blikken tomatenblokjes
- Verse basilicum
- Oregano
- Parmezaanse kaas of Pecorino Romano
- Suiker
- Peper en zout
Hoe maak je dit overheerlijke recept?
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd de aubergine in halve plakken van ongeveer 0,5 cm. Doe de aubergine in een kom met twee eetlepels olijfolie, peper en een beetje zout. Meng dit goed door elkaar. Verdeel de plakken over een met bakpapier bekleden bakplaat en doe de aubergine voor ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de knoflook. Dit kan fijn, maar je kunt de knoflook ook in dunne plakjes snijden.
- Doe een scheut olijfolie in een (hoge) pan en bak hier de knoflook samen met de chilivlokken naar smaak totdat de knoflook goudbruin is. Laat dit even goed bakken, want dit geeft de pasta uiteindelijk veel smaak. Houd het wel goed in de gaten, want knoflook kan snel verbranden.
- Voeg de tomaten in blik, wat oregano, een klein beetje suiker en wat peper en zout toe aan de pan. Laat de saus ongeveer 10 tot 15 minuten op laag vuur staan. Indien de saus te dik wordt, kun je er af en toe een beetje pastawater bij doen.
- Hak ondertussen lekker veel basilicum fijn en voeg een deel toe aan de pan.
- Als de aubergine gaar is, voeg je deze toe aan de pan en roer je het goed door de saus. Voeg eventueel nog wat pastawater toe.
- Als de spaghetti gaar is, giet je deze af en roer je de spaghetti door de saus.
- Verdeel de pasta over de borden en strooi royaal wat van de parmezaanse kaas of Pecorino Romano over de borden. Vergeet ook zeker niet nog wat van de baslicum over de pasta te strooien. Eet smakelijk!
Anne’s favoriete recept van de week: broodje hamburger met zoete aardappelfriet