Anne’s favoriete recept van de week: pompoenrisotto
Risotto is een van mijn favoriete gerechten en kan je telkens in een ander jasje steken. Met paddenstoelen, met tomaten en burrata en deze keer met pompoen. Nu de nasleep van de winter nog in volle gang is, is dit hét moment om nog eens een heerlijke winterse risotto op tafel te zetten. Duurt risotto je te lang? Probeer dan eens een orzo. Heb je de tijd om wat meer uit te pakken, probeer dan deze vegetarische pompoenrisotto.
Ook lekker én echte favorietjes van me: noedelsoep met kip, poké bowl met zalm of een pasta arrabiata
Pompoenrisotto
Wat heb je nodig?
Duur: 50 minuten
Personen: 2
- Een halve (fles)pompoen
- 150 – 200 gram risotto
- 1 teen knoflook
- 1 kleine ui
- 1 tot 1,5 liter groentenbouillon
- Verse salie
- Verse basilicum
- Zwarte peper
- Zout
- Kaneel
- Parmezaanse kaas
- Klontje boter
- Scheut witte wijn
Hoe maak je dit overheerlijke recept?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de pompoen goed en verwijder de binnenkant. Snijd de pompoen (met schil) in kleine blokjes.
- Doe de pompoen in een kom en meng dit met een scheut olijfolie, fijngehakte salie, snufje kaneel, peper en een beetje zout.
- Doe de pompoen voor ongeveer 20 minuten in de oven of langer als het nog niet zacht is.
- Ondertussen snipper je de ui en hak je de knoflook fijn.
- Doe een scheut olijfolie in de pan en voeg de ui toe, voeg na een minuutje ook de knoflook toe.
- Voeg vervolgens de risotto toe aan de pan en bak deze mee totdat de risotto glazig wordt.
- Giet vervolgens een scheut witte wijn toe en laat de risotto de wijn helemaal opnemen.
- Als de risotto de wijn heeft opgenomen, voeg je telkens een lepel groentenbuillon toe en laat je de risotto de buillon opnemen. Blijf de risotto ondertussen goed doorroeren. Dit herhaal je totdat de risotto gaar is.
- Als de pompoen gaar is, doe je de helft van de blokjes in een kom samen met wat groentenbuillon. Pureer dit met een blender of mixer tot een gladde puree.
- Als de risotto bijna klaar is, voeg je de pompoerpuree toe en roer je dit goed door de risotto. Voeg ook een klein klontje boter, wat parmezaan en eventueel nog wat zwarte peper toe.
- Als de risotto klaar is, verdeel je het over de borden en maak je het af met de overgebleven pompoenblokjes. Strooi nog wat parmezaan en verse basilicum over de risotto en je bent klaar om te eten!
Gek op pizza? Deze gezonde wrap-pizza maak je makkelijk zelf