Beryl’s hotspots voor 2025: dé restaurants die je niet mag missen in Amsterdam
2025 wordt het jaar waarin we niet zomaar uit eten gaan – we gaan voor de full experience. Want eerlijk, wie wil er nog genoegen nemen met “gewoon goed” als je je avond kunt vullen met verrassing, verfijning, en een vleugje decadentie? Dit is niet zomaar een lijstje met leuke plekjes; dit is je culinaire bucketlist voor 2025.
Nieuwe hotspots die Amsterdam veroveren
Amsterdam zit al bomvol geweldige restaurants, maar deze adressen hebben dat ondefinieerbare extraatje. Je weet wel, die plek waar je binnenkomt en denkt: Ja, dit wordt een avond voor in de boeken. Hier mijn lijst met de absolute toppers van 2025:
CUE Amsterdam
Fine dining, live muziek en een speak-easy sfeer: het nieuwe CUE heeft het allemaal.
Williams
Uit dezelfde kokers als Café Garçon en Brasserie Margaux, maar dan mer een oud-Engels sfeertje. Echt een aanrader.
Zingende Zwaan
Eten voor een vriendelijke prijs in een gezellig eetcafé. De laagdrempelige zaak die Amsterdam steeds meer nodig heeft, vinden we in Zingende Zwaan.
Tewatashi
Tewatashi is gespecialiseerd in Edo-mae sushi, een traditionele stijl uit Tokio, waar versheid, eenvoud en vaardigheid samenkomen.
Café Wu
Chinees eten maar dan niet zoals je het kent? Café Wu in Oost wordt (nu al) geprezen. Timo de Beurs serveert spannende gerechten van klassiek Chinees tot een vrije interpretatie hiervan met Europese technieken en producten.
BRIO
Lekker Italiaans(ish) eten en goede wijn drinken? Daarvoor is BRIO je go-to spot!
Café Beurre + ‘Café Beurre Invites Friends’
Shared dining met groenten en boter (duh) in de hoofdrol, daarvoor moet je bij Café Beurre zijn. Tijdens hun nieuwe concept ‘Café Beurre Invites Friends’ bundelen ze hun krachten met bevriende restaurants tijdens een pop-up avond.
Juno
De Frans Halsstraat kent een nieuwe parel: Juno. De plek voor een gezellige borrel en heerlijk eten.
Petit Caron
De restaurants van de Caron-groep zijn altijd een hit. Vooral Petit Caron is een vibe, zo knus en gezellig.
Tannay
Speaking of, ook het nieuwe Tannay komt van de familie Caron. Het menu is geïnspireerd op een jeugd inde Bourgogne, dus dat belooft veel goeds.
Au Bouchon Du Centre
Wie zicht echt in een Franse bistro wil wanen, moet naar Au Bouchon Du Centre gaan. Echt zo leuk!
Bar du Champagne
Lekker champagne drinken en borrelhappen bestellen doe je in de gezellige souterrain van Bar du Champagne op het Rokin.
PETIT Péché
Om de hoek van de Kinkerstraat opende PETIT Péché vorig jaar haar deuren. Nu al net zo succesvol als ‘grote broer’ Café Beurre.
Waarom deze spots?
Laten we eerlijk zijn: uit eten moet een ervaring zijn die je eigen keuken doet verbleken. Je opent de deur, en bam: je voelt meteen dat dit een heerlijke avond wordt. Alles klopt, tot in de details:
- Vintage bordjes waar je oma jaloers op zou zijn.
- Een sfeer die perfect balanceert tussen chic en comfortabel.
- En natuurlijk die wijnkaart die je niet gewoon leest, maar devóurt.
Sommige plekken hebben een Parijse flair, anderen zijn strak en modern met een vleugje minimalisme. Maar één ding hebben ze allemaal: de juiste dosis je ne sais quoi die je binnen twee seconden overtuigt dat je hier de avond van je leven gaat hebben.
Het eten: niet alleen lekker, maar Instagram-waardig
Goed, laten we het over het allerbelangrijkste hebben: het eten. Elk bord dat je voorgeschoteld krijgt, lijkt rechtstreeks uit een kunstgalerie te komen. De smaken? Het soort magie dat je doet vermoeden dat de chef een deal heeft gesloten met hogere krachten. En dan de wijn – ah, de wijn! Hier geen saaie standaardopties, maar pareltjes die je smaakpapillen laten dansen. Denk: onverwachte combinaties, spannende druivenrassen, en flessen die je hart sneller laten kloppen. (Oh, en ja, als je een Gewürztraminer uit Alto Adige tegenkomt, bestel hem. Geloof me.)
Maak er een avond om nooit te vergeten
Uit eten moet meer zijn dan gewoon een maaltijd. Deze plekken geven je dat totaalplaatje: van de eerste stap over de drempel tot die laatste druppel wijn. Dus trek je mooiste outfit aan, trommel je leukste gezelschap op, en ga ervoor.
2025 wordt een jaar vol culinaire hoogtepunten, en deze restaurants staan klaar om je te verwennen, te verrassen, en een beetje verliefd te maken. Reserveer, proef, en geniet. Of zoals de Fransen zouden zeggen: À table!
Eén van de beste en meest charmante restaurants in Haarlem? Dat is ML