Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 24 sep 2024
Leestijd: 3 minuten

Eten, dansen, mensen kijken: BISOUS is de nieuwe hotspot voor een avondje uit

Als jij een zwak hebt voor nieuwe foodhotspots op TikTok, dan heb je BISOUS waarschijnlijk al eens voorbij zien komen. Het geblokte en extravagante interieur is niet te missen. Dat het een knappe zaak is, dat is duidelijk. Wij gingen langs om te proeven of het eten net zo smaakvol is.

Sinds de opening in mei galmt het al een beetje rond: BISOUS is de nieuwe glamourous hotspot van de stad. Hier kun je op je hakken naartoe om aan de bar een cocktail te drinken, maar kun je ook neerstrijken voor een uitgebreid diner. Mensen die fan waren van Le Garage (tot vorig jaar een begrip in Amsterdam) gaan het hier top vinden.

NSMBL test: BISOUS in De Pijp

Aan de looks zal het niet liggen, want zodra je de Albert Cuypstraat inrijdt (vanaf de zuidkant) valt het knalrode BISOUS meteen op. Het doet denken aan een uitvergrote en meer stijlvolle variant van L’Esprit de Gigi, het restaurant van Gabriel in Emily in Paris.

Zodra je er binnenstapt, begrijp je meteen dat alle Franse clichés zijn overgeslagen. Geen houten tafeltjes en krakkemikkige krukjes, maar een interieur met Mondriaan op de muur, veel spiegels en fluweelrode barkrukken. Kortom, deze zaak is sexy.

Het eten bij BISOUS: shared dining, veel vis

De zaak mag dan wel een Franse naam hebben, maar liet zich voor de kaart vooral inspireren door… Zeeland. Bij BISOUS eet je de lekkerste vis en schaaldieren uit de Noordzee. Zo begonnen wij onze avond met een toastje paling en Hollandse garnalen, om verder te gaan met mosselen en langoustines. De hoofdrol werd gespeeld door de zeebaars met groene kruiden. De gerechten zijn stuk voor stuk verfijnd, hebben iets fris en maken je nieuwsgierig naar de volgende gang. Wij lieten de keuken ons menu bepalen – vinden we altijd wel leuk.

Mocht je niet zo’n visliefhebber zijn, laat je dan niet afschrikken. De kaart kent ook vele vlees- en vega-opties met een Franse twist. Denk aan een toastje steak tartare, tournedos met pepersaus of een bloemkool steak. Toch is BISOUS vooral een zaak om op je lijstje te zetten als je een visliefhebber bent.

Ook fijn: je voelt je niet zo vies-vol na een diner bij BISOUS. Dit komt goed uit, want een etentje hier is meestal pas het begin van de avond. Wat ons meteen naar het volgende punt brengt.

@nsmbl.nl

De perfecte plek voor sippin’ & yapping 🍸👄👀 Kom met ons mee dineren bij BISOUS in De Pijp 🦞 #amsterdamfood #bisous #restaurantsamsterdam

♬ nyc in 1940 – berlioz & Ted Jasper

De sfeer bij BISOUS: eten, borrelen, dansen

Na de toetjes (die overigens ook hemels zijn) is de avond nog niet voorbij. Je kunt aan tafel blijven zitten voor een drankje of verplaatsen naar de bar voor een cocktail. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag draait er een live dj bij BISOUS, waardoor je diner vanzelf verandert in een avondje uit.

Dit is een heerlijke plek om met vriendinnen neer te strijken voor wat verfijnde gerechten, gevolgd door een cocktail of een goed glas crémant, en dat terwijl jullie bijkletsen en mensen kijken. Want ja, ook daar is BISOUS de perfecte plek voor.

BISOUS is iedere week van dinsdag tot en met zaterdag geopend (vrijdag en zaterdag tot 02:00). Bezoek de website om een reservering te maken.

Onze redactie test restaurant Soulkitchen: ‘perfecte plek om iets te vieren’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.