Anne’s favoriete recept van de week: broodje hamburger met zoete aardappelfriet
Voor het recept van deze week gaan we voor comfort food: een zelfgemaakt broodje hamburger met zoete aardappelfriet. Met een broodje hamburger kan je natuurlijk alle kanten op in de soort burger, de toppings en de saus. Je leest hier hoe ik mijn broodje hamburger het liefst eet.
Ook lekker: pita’s met vegetarische gyros
Broodje hamburger met zoete aardappelfriet
Wat heb je nodig?
Duur: 30 minuten
Personen: 2
- 2 tot 4 hamburgers naar keuze. Je kunt kiezen voor runderburgers of vega burgers.
- 2 tot 4 zachte bolletjes.
- 1 ui
- 1 jalapeno
- 1 tomaat
- Augurk
- Ijsbergsla
- Truffelmayonaise
- 400 – 600 gram zoete aardappelfriet. Je kunt kiezen voor verse friet voor in de oven, of uit de diepvries voor in de oven of airfryer.
- Optioneel: cheddarkaas
- Optioneel: knoflookpoeder, paprikapoeder, zout
Hoe maak je dit overheerlijke recept?
- Verwarm de oven voor, zoals aangegeven op de verpakking van de zoete aardappelfriet. Gebruik je een airfryer? Verwarm dan alsnog de oven voor op 180 graden voor de hamburgerbroodjes.
- Heb je verse zoete aardappelfriet, meng dan de zoete aardappelfriet met 2 lepels olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder en een beetje zout. Mix het goed door elkaar en verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Bak de ovenfriet zo’n 30 minuten en draai de friet regelmatig om.
- Snijd ondertussen de ui en jalapeno in halve ringen en de tomaat en augurk in dunne plakjes.
- Breng een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de ui tot het lichtbruin is.
- Bak ook de burgers zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd ondertussen de bolletjes door de helft en rooster ze kort in de oven.
- Wanneer de bolletjes geroosterd zijn, kan je beginnen met het bouwen van het broodje hamburger.
- Breng aan beide kanten van het bolletje een beetje truffelmayonaise. Doe vervolgens wat ijsbergsla, tomaat, aurgurk en de gebakken ui op het broodje. Als de burger klaar is, doe je ook die op het broodje.
- Wanneer zoete aardappelfriet klaar is, verdeel je de friet over de borden. Doe er nog een schep truffelmayonaise bij en eet smakelijk!