Deze bruschetta van aardbeien, basilicum en burrata wil je vandaag nog uitproberen
Nu we richting de zomer gaan hebben we meer zin in luchtigere gerechten. Stamppot en zuurkoolovenschotel maken plaats voor salades en heerlijke pasta’s. En in de zomer is het al helemaal lekker om lang te tafelen in de tuin terwijl het zonnetje schijnt. Wij hebben voor zo’n heerlijk avondje het perfecte voorgerecht, want deze bruschetta van aardbeien, basilicum en burrata wil je vandaag nog uitproberen.
Bruschetta met een twist.
TikTok-recepten
Op TikTok zijn ontzettend veel leuke video’s te vinden. Mensen spenderen tegenwoordig vaak uren per dag op dit platform en niet zonder goede reden. De app laat namelijk constant video’s zien die goed bij jou passen, waardoor het steeds lastiger wordt om de app af te sluiten. Maar gelukkig is er ook veel wat je van TikTok kan leren.
Zo staat de app vol met de meest heerlijke recepten. Gebruikers waren afgelopen zomer bijvoorbeeld helemaal obsessed met dit pasta-recept met burrata, aubergine en tomaten en het recept van de legendarische tosti van het Pulitzer hotel. Nu gaat er op TikTok opnieuw een recept compleet viraal die perfect is voor de aankomende lente en zomer.
Met deze TikTok-recepten maak je met 3 ingrediënten heerlijke cheesecake bites
Bruschetta van aardbeien, basilicum en burrata
Iedereen houdt van bruschetta. Deze heerlijke snack, die je ook vaak als voorgerecht tegenkomt, is namelijk heerlijk en niet te zwaar op de maag. Maar hoe leuk is het om dit recept een wat zoetere twist te geven? Dat is wat TikTok-gebruiker Selina Rolink ook dacht, want zij maakt haar bruschetta van aardbeien, basilicum en burrata. Yummy!
Wat heb je nodig?
– 1 stokbrood
– 500g aardbeien
– Handje vol basilicum, fijngesneden
– 2 bollen burrata
– 1 el honing
– 1 el rice vinegar
– Olijfolie
– 2 teentjes knoflook
Recept
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snij vervolgens het stokbrood in sneetjes van 1,5-2 cm dik. Doe dit schuin, want zo krijg je een groter oppervlak voor de topping.
3. Smeer 1 kant van de sneetjes in met olijfolie en leg op een bakplaat. Bak in de oven voor 9-10 minuten.
4. Ondertussen snijd je de aardbeien in partjes of plakjes en mix je deze met 1 el honing, 1 el rice vinegar en de fijngesneden basilicum.
5. Als het stokbrood klaar is haal je het uit de oven, pak je een teentje knoflook en bestrijk je 1 kant van de sneetjes hiermee. (Je moet hierbij druk zetten zodat je het teentje als het ware raspt tegen het sneetje stokbrood).
6. Pak nu de burrata, scheur deze en leg op het stokbrood. Voeg een lepel van het aardbeien mengsel toe en maak het af met wat balsamico créme & zout en peper. Eetsmakelijk!
@selliefood bruschetta met aardbei, basilicum & burrata 🍓#food #bruschetta #aardbei #recipe #mealinspo #burrata
Anne’s favoriete recept van de week: vega McWrap honing-mosterd