Viral op TikTok: ‘cowboy caviar’ is hét recept voor een overheerlijke nacho-dip
Wat is er beter dan op een warme zomeravond lekker een drankje doen met een heerlijke schaal nacho’s erbij? Precies, niks. Met de zomer in aantocht leek het ons daarom perfect om dit geweldige recept voor een zomerse nacho-dip te delen. ‘Cowboy caviar’ gaat viraal op TikTok en dat snappen wij helemaal. Deze goed gevulde dip bestaande uit onder andere paprika, mais, uien en bonen ziet er echt geweldig uit en willen wij zo snel mogelijk uitproberen.
Wij vertellen je meer over cowboy caviar én hoe je deze heerlijke dip maakt.
Cowboy caviar
De eerste kom cowboy caviar werd naar verluidt al rond 1940 in een keuken in Texas bereid door Helen Corbitt. Nu heeft de geweldige dip onlangs een comeback gemaakt op TikTok. De hashtag #CowboyCaviar heeft al meer dan 11.5 miljoen views en super veel TikTok-gebruikers plaatsen video’s op het platform van hun eigen cowboy caviar-variant.
Hoewel de basis van de nacho-dip altijd een mix van paprika, maïs, bonen, tomatenblokjes en uien is, aangevuld met een lichte dressing en kruiden naar keuze, zijn er oneindig veel manieren om cowboy caviar te maken. Nadat TikTok-chef @traziarae aan het eind van februari een video postte van de dip, delen steeds meer TikTok-gebruikers een video van hun eigen draai aan het recept.
https://www.tiktok.com/@traziarae/video/7068807183328136490?is_from_webapp=1&sender_device=pc
@nutritionbykylie Had to try my own version of cowboy caviar after watching @bria lemirande videos!! Would highly recommend 🤗#cowboycaviar #healthyrecipes
Hoewel veel TikTok-gebruikers de dip eten met nachochips, is de cowboy caviar ook heerlijk met een salade, als topping voor taco’s of zelfs los. Hmmmm.
Recept
Enthousiast geworden? Dit is hoe je de cowboy caviar zelf maakt! Voel je vrij om bepaalde ingrediënten toe te voegen of juist weg te laten. Dat is de magie van de dip: cowboy caviar is heerlijk op tig verschillende manieren. Probeer er wel voor te zorgen dat de basis van je dip bestaat uit tomaat, maïs, bonen, paprika, wat kruiden en wat dressings. Op deze manier is succes 100 procent gegarandeerd.
Ingrediënten:
– 1 rode ui
– 1 tomaat (in blokjes)
– 1 gele paprika
– 1 groene paprika
– 1 jalapeño
– 1 citroen
– 1 blikje mais
– 1 avocado
– 1 blikje zwarte bonen (uitgelekt en gespoeld)
– 125 milliliter olijfolie
– 60 milliliter appelazijn
– 1 theelepel suiker
– 1/8 theelepel knoflookpoeder
– 1/8 theelepel chilipoeder
– 1/8 theelepel komijn
– 1/8 theelepel Aleppo peper
– Zout en peper (naar smaak)
Proces
1. Was je groenten en snijd vervolgens op een grote snijplank ui, tomaat, paprika, jalapeño, avocado en citroen.
2. Gooi de maïs, zwarte bonen, ui, tomaat, jalapeño en paprika in een grote kom.
3. Schenk de olijfolie en appelazijn erbij en pers het sap uit de citroen in de kom.
4. Voeg de suiker, knoflookpoeder, chilipoeder, komijn, Aleppo peper, zout en peper naar smaak toe.
5. Roer alles door elkaar heen voordat je de avocado toevoegt. Roer daarna nogmaals voorzichtig door de kom (zorg ervoor dat je de avocado niet plet) en klaar is kees.
Enjoy!!!