Jij doet waarschijnlijk aan de social media-trend ‘Orbiting’ zonder het zelf door te hebben
Eigenlijk leven wij twee levens, en dan bedoelen we niet op die ‘katten hebben 7 levens’-manier. We leven ons leven in de echte wereld en ook spenderen we veel tijd online. Daar kies je zelf wat je laat zien of met wie je contact hebt. Is voor heel erg mensen erg lekker, omdat je zo geen échte contacten hoeft te onderhouden of hoeft te praten met iemand. Maar het kan ook een valkuil zijn, want je kunt je zo ook verschuilen achter een beeldscherm. De dating-trend ‘Orbiting’ heeft hier alles mee te maken en we gaan je precies uitleggen wat het is.
Je doet het zelf hoogstwaarschijnlijk zelf ook.
Orbiting
Vaak wordt het beschreven als ‘dating-trend’, maar dat is niet helemaal het geval, want het gaat hier niet om daten. Maar het gaat wel om de contacten die je online hebt en die kunnen ook wel eens flirterig van aard zijn. Orbiting houdt eigenlijk in dat je online om iemand heen ‘zweeft’. Je kijkt iemands Stories, liket zijn of haar foto’s, reageert wel eens, kijkt zijn of haar snapchats maar daar blijft het ook wel bij. Alles zodat je wel in contact blijft, maar geen echt contact hoeft te onderhouden. Lekker makkelijk. Zo blijft iemand op een bepaalde manier wel in je leven, want je blijft wel op de hoogte. Met verre vrienden of kennissen is dit vaak niet erg, maar stel we hebben het over een ex-lover.. dan kan het wel lastig zijn om los te komen van iemand. Want zo blijft die naam wel steeds oppoppen op je scherm. Heeft hij wéér je foto geliked? Grrrrr. Orbiting betekent dan ook eigenlijk ‘in een baan om de aarde’ – denk aan alle planeten die wel bij de Aarde in de buurt blijven maar nooit écht weggaan.
Orbiting is dus echt een trend van de afgelopen jaren, omdat je in real life niet kunt liken of commenten. Mocht je iemand in het echt complimenteren dan is dit weer een ouderwetse vorm van flirten.
Tijd voor een detox?
Deze trend wordt enigzins als toxic gezien, omdat je dus mensen wel in je leven houdt door te blijven commenten en liken zonder de intentie te hebben om iemand écht te spreken en te vragen hoe het met iemand gaat. Het blijft dus heel erg oppervlakkig en als je op zoek bent naar diepere connecties dan is dit niet the way to go. Als het gaat om vriendschappelijk contact is dit natuurlijk prima, jij moet je er natuurlijk wel prettig bij voelen. Helaas is ‘t wel de basis van social media, dat oppervlakkige contact. Mocht je hier genoeg van krijgen, dan kan je natuurlijk altijd even een #detox inlassen.