Tweedehands designertassen scoren? Zo pik je alle neppe tassen er tussenuit
Steeds vaker zijn er van designertassen ook levensechte replica’s te koop. Hierdoor wordt het de tassenliefhebbers extra moeilijk gemaakt om een goede tweedehands parel te scoren. Toch zijn er een aantal handige tips waardoor je kan zien of jouw vondst een échte of toch een nepperd blijkt te zijn.
Want veel geld neerleggen voor een 1:1 namaak is natuurlijk zonde.
Aan deze dingen herken jij een neppe designertas
Voorkom een miskoop en doe de check.
Het materiaal
Designertassen worden alleen gemaakt van de beste materialen, denk aan goede kwaliteit leer en sterke hardware. Als jij een tas hebt waarvan de naden loslaten, het leer naar plastic ruikt of het hardware al snel van ellende uit elkaar valt, is de kans groot dat jij een neppe tas in handen hebt.
Certificaat van echtheid
Bij nieuwe designer items is het belangrijk om te controleren of de tas in een originele doos met stofzak wordt geleverd, mét een certificaat van echtheid. Doe van tevoren onderzoek naar het merk waar jij je tas koopt. Zo verstrekt Hermès bijvoorbeeld geen echtheidscertificaten bij de designertassen, mocht iemand dat wel beweren weet je meteen hoe laat het is. Hierdoor kan je al snel een fake exemplaar herkennen.
Het hardware
Veel designertassen hebben eigen hardware waar het logo opstaat. De ritsen moeten gemakkelijk open en dicht kunnen, en ook het hang- en sluitwerk van de tas moet zwaar aanvoelen. Let erop dat de ritsen dezelfde kleur hebben als de sluitingen en gespen. Doe onderzoek naar de originele kleur, daardoor kom je erachter of je een echt designer item of een namaak tas in handen hebt.
De verkoper
Misschien wel het belangrijkste onderdeel tijdens de aankoop van een designertas: de verkoper. Een betrouwbare bron is noodzakelijk tijdens de aanschaf van jouw nieuwe parel. Koop je tas ergens waar echtheidsgarantie wordt geboden of waar de exemplaren worden gecheckt door experts.
Vintage tassen
Vintage tassen zijn makkelijker te herkennen, doordat de items vaak verouderd zijn. Terwijl de stof bij oudere designer exemplaren vaak mooier wordt, is dat bij namaak tassen vaak niet zo. Als je toch je twijfels hebt, koop dan je tas bij een winkel die echtheidsgarantie biedt. Je legt er iets meer geld voor neer, maar weet dan wel zeker dat je met een echte designertas rondloopt.
Geen geld voor een designertas? Mango lanceert een collectie met de beste dupes