Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 3 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Eloise van Oranje krijgt Ozempic-commentaar: waarom skinny shaming nooit oké is

Gravinfluencer Eloise van Oranje verblijft momenteel in New York voor haar stage bij modemerk Otrium. Ze plaatst regelmatig video’s van zichzelf in The Big Apple, maar momenteel krijgt ze voornamelijk commentaar op haar ‘te dunne’ uiterlijk.

De woorden ‘Ozempic’ en ‘eetstoornis’ vallen dan ook regelmatig. Het is nooit oké geweest om je negatief uit te laten over iemands lichaam. Niet als de persoon in kwestie wat voller is en ook niet als diegene juist heel slank is. Nooit dus, snap je ‘m?

De kritiek op Eloise van Oranje

De 21-jarige gravin staat veel in de spotlights. Ze heeft een bekende achternaam én ze is ook nog eens influencer. Heel leuk natuurlijk, maar er zitten ook negatieve kanten aan die roem. Ondanks wat ze allemaal al bereikt heeft, studeert ze gewoon nog en moet ze ook een stage voltooien, die ze momenteel in New York doet. Een hoop op haar bordje dus, dan zit je niet te wachten op reacties van mensen die je uiterlijk bekritiseren.

In haar laatste video (die ook nog eens heel lief bedoeld is!) krijgt ze heel veel negatieve reacties en dan voornamelijk omdat mensen haar ‘te dun’ vinden. “Hoop dat alles goed met je gaat moppie. Het lijkt net alsof je een eetst**rnis hebt 😘”, zo luidt één van de comments. “Ozempic van Oranje” schrijft een ander, verwijzend naar het medicijn Ozempic, dat voor diabetespatiënten gemaakt is en ervoor zorgt dat mensen in no-time =veel kilo’s kwijtraken.

Bekijk de video in kwestie hieronder:

@everyprofilenameistaken

it’s a sport ♥️

♬ original sound – Hayu – Hayu

Waarom body shaming nooit oké is

Iemand aanspreken op ‘te dun’ zijn (niet uit zorgen, maar oordelend) is ook een vorm van body shaming. Waar iedereen vaak meteen denkt aan negatieve comments over een zwaarder lijf, is elke vorm van negatief commentaar op een lichaam body shaming. Dat Eloise filmpjes van zichzelf plaatst, is nog geen uitnodiging om extra negatief over iemand te praten. Mocht ze ergens mee struggelen, is dit zeker niet de manier om haar te benaderen.

Je weet nooit wat er met iemand aan de hand is en wat er in zijn of haar hoofd rondgaat, dus om dan te denken dat je iemand de les kunt lezen is fout gedacht. Als trouwe NSMBL-lezer weet je dat vast al, maar voel je vrij het artikel door te sturen naar mensen om je heen.

Vrouwen voor vrouwen

Wat we wél kunnen doen? Volg het advies wat je moeder je vroeger gaf: “Als je niks aardigs te zeggen hebt zeg dan niks.” Je kunt iemand een heel vervelend gevoel geven met naar commentaar, dus doe dat gewoon niet. Scheelt tijd en moeite: maak liever iemands dag door een compliment te maken of iets sympathieks te zeggen. Helemaal van vrouw tot vrouw: we zijn er om elkaar te helpen.

Eerder kreeg Eloise al commentaar op het feit dat ze in badpak op tv verscheen. Gelukkig kreeg de gravin al snel steun van vader Constantijn, die niet snapte waarom iedereen zo’n ophef maakte.

Hoe de ‘man versus beer trend’ op TikTok voor een maatschappelijke discussie zorgde

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.