Food diary: dit is wat Miranda Kerr eet op een dag
Op de NSMBL-redactie zijn we gek op eten. Uitgebreid ontbijten, lekker lunchen, borrelen met vriendinnen… We kunnen daarom altijd inspiratie voor de lekkerste gerechten gebruiken. En waar kunnen we die inspiratie beter opdoen dan bij celebrities? Vandaag kijken we naar de food diary van Miranda Kerr.
Dit eet Miranda Kerr op een dag
Miranda houdt het graag koolhydraatarm. Ze vermijdt alle soorten bewerkte voedingsmiddelen en doet daarmee alles wat ze kan om de inname van koolhydraten te beperken (tenzij die koolhydraten uit fruit en groenten komen).
Ze vermijdt tevens cafeïne. Ze lijkt het niet nodig te hebben en haalt haar energieboost liever uit de voedingsstoffen in de voeding die zij eet. Ze eet graag voedsel waar ze van geniet en waardoor ze zich op haar best voelt. Laten we eens kijken naar enkele van haar favoriete maaltijden.
Ontbijt
Miranda Kerr begint haar dag met een kop heet water met citroensap. Ze perst een halve citroen uit in een mok en schenkt er vervolgens heet water bij. Dit is haar vervanging voor koffie. Als ontbijt maakt ze graag smoothies. Haar favoriete smoothie is zowel eenvoudig als enorm rijk aan voedingsstoffen.
Ze begint met een kopje amandelmelk en voegt verse papaja, spinazie, frambozen, bosbessen en amandelboter toe voor eiwitten. Ze gooit er ook haar Kora Organics Noni Glow Skinfood-supplementpoeder in wat is geformuleerd om haar huid er op haar best uit te laten zien.
Als ze zin heeft in iets lekkers, maakt ze mini pannenkoekjes van banaan, 2 eieren en ongeveer een halve kop havermout. De ingrediënten worden gemengd en gekookt in een koekenpan met een vleugje kokosolie om de pannenkoeken bruin te bakken. Als ze klaar zijn, doet ze er verse frambozen en kokosnectar overheen.
Lunch
Als ze aan het werk is of het extreem druk heeft, neemt Miranda salades met magere kip en enorm veel verse groenten. Maar als ze tijd heeft om zelf lunch te maken dan maakt ze graag een uitgebreide lunch.
Ze kookt dan zalmfilet met verse knoflook, citroen, gember en kurkuma. Daarnaast maakt ze een salade. De salade is rijk aan rucola, spruiten, komkommer, bloemkool en een halve avocado.
Miranda Kerr maakt haar eigen dressing met appelciderazijn, extra vergine olijfolie en verse citroen. Ze zorgt ervoor dat ze voldoende water bij haar lunch heeft en again: als ze een extra boost nodig heeft, voegt ze ook een scheutje citroensap toe aan het water.
Diner
Voor het avondeten houdt Miranda ervan om iets te maken dat gezond comfortfood genoemd kan worden. Haar favoriete recept is slow-roast chicken. Ze begint met een hele kip en voegt daar ui, knoflook, rozemarijn, kurkuma en (surprise) verse citroen aan toe. De kip braadt 7 uur in de oven op lage temperatuur. Hiernaast maakt ze puree van zoete aardappelen. Ze laat de schil zitten en snijd ze in stukjes van een centimeter. De zoete aardappelen stomen tot ze zacht zijn en worden door haar fijngestampt met een vork.
Als bijgerecht maakt ze een salade met rode kool, verse baby spinazie, peterselie, koriander, komkommerblokjes, olijven, fijngesneden bleekselderij, pijnboompitten, zonnebloempitten en stukjes halloumi-kaas. Ze gebruikt vaak dezelfde dressing als van haar lunchsalades.
Snacks
Snacken doet Miranda eigenlijk niet, dit komt doordat ze de gedurende dag grotere porties voedzaam voedsel eet. Op dagen dat ze zin heeft in een snak pakt ze vers fruit zoals bosbessen of appels met noten en amandelboter.
Oef, wat eet deze dame clean zeg.
Food diary
Benieuwd naar de food diary van andere celebrities? Check hier de what I eat in a day van Zendaya, Rihanna, Kylie Jenner, Lady Gaga en Victoria Beckham.