Food diary: dit is wat actrice Jessica Chastain eet op een dag
Op de NSMBL-redactie zijn we gek op eten. Uitgebreid ontbijten, lekker lunchen, borrelen met vriendinnen… We kunnen daarom altijd inspiratie voor de lekkerste gerechten gebruiken. En waar kunnen we die inspiratie beter opdoen dan bij celebrities? Vandaag kijken we naar de food diary van Jessica Chastain.
Toen actrice Jessica Chastain in de twintig was, werd zij veganist, vooral om gezondheidsredenen. Op dat moment had ze een hoog cholesterolgehalte en wilde zij er geen medicijnen voor nemen. Jessica had eerder nooit gedacht dat ze veganist zou worden, maar ze had het gevoel dat de behoeften van haar lichaam haar naar het dieet leidden. Best indrukwekkend natuurlijk.
Jessica besefte dat de schaaldieren (die ze veel at) veel cholesterol bevatten, dus schrapte ze deze uit haar dieet, samen met nog wat andere voedingsmiddelen. Ze zegt dat ze zich sindsdien beter voelt en er beter uitziet (vooral haar huid!). Jessica heeft zelfs haar moeder overtuigd om zich bij haar aan te sluiten als veganist. Nu heeft haar moeder een veganistische foodtruck – that’s amazing.
De knappe actrice houdt van koken, en hoewel ze zichzelf geen expert zou noemen is ze toch opgeleid tot chef-kok aan het Natural Gourmet Institute in New York. Ze houdt van koken deelt zo nu en dan een aantal van haar favoriete recepten op Instagram met haar fans.
Dit eet Jessica Chastain op een dag
Let’s see wat deze prachtige vrouw op een dag eet.
Ontbijt
Jessica maakt graag veganistische bananenpannenkoekjes, dit doet zij vooral in het weekend als ze echt lekkere trek heeft en wat meer tijd heeft. De bananenpannenkoekjes bevatten gangbare ingrediënten zoals: een bloemsoort naar keuze, suiker, bakpoeder, bananen en een vet om de pannenkoekjes in te bakken. Easy does it.
Lunch
Jessica houdt van vers eten, zo maakt zij zelf verse loempia’s. Ze maakt haar eigen bloemkool als tempura en serveert ze met ingemaakte sjalotten en een edamame saus. Edamame is trouwens een goede plantaardige eiwitbron. Welke je als vegan wellicht nog meer nodig hebt.
Dit zit er in haar loempia’s:
– Om de ingemaakte sjalotten te maken, mengt Jessica zwarte peperkorrels, een kaneelstokje, steranijs, korianderzaad, zout, witte wijnazijn en sjalotten.
– Om de edamamesaus te maken mengt Jessica jalapenos, knoflook, sjalotten, edamamebonen, plantaardige olie en rijstwijnazijn.
– En om de bloemkooltempura te maken, frituurt ze bloemkool met wat bloem. Naast de sjalotten, saus en tempura stopt zij graag voldoende groentes in de loempia’s.
Avondeten
Als diner maakt Jessica soms graag een vegan alternatief voor een cheeseburger. Ze gebruikt vlees van Beyond Burger en veganistische kaas. Daarnaast belegt ze haar hamburger met gegrilde groenten, zoals uien en tomaten. Ze voegt tevens augurken en sla toe aan haar veganistische burgers.
De actrice kookt graag zonder olie als dat kan en ze kookt vaak in een gietijzeren koekenpan. Fact: wanneer je in deze koekenpannen kookt, absorbeert je eten een deel van de ijzermineralen waaruit de koekenpan is gemaakt, waardoor je zeker weet dat je genoeg ijzer binnenkrijgt. Omdat veganisten geen ijzer uit vlees kunnen halen, is het belangrijk dat ze ijzer op andere manieren consumeren. Ze houdt ook van verschillende veganistische soepen, stoofschotels en geroosterde maaltijden als avondeten.
Food diary
Benieuwd naar de food diary van andere celebrities? Check hier de what I eat in a day van Florence Pugh, Jolanda Hadid, Meghan Fox en Lady Gaga.