Het kaarsenseizoen is er weer: door deze drie tips gaan geurkaarsen veel langer mee
Het verbranden van je geld is nooit leuk: of je dat nu doet met een betaalbare kaars, of een diptyque kaars á €58. Nu de herfst is begonnen, steken we massaal de geurkaarsen weer aan. Maar hoe zorgen we nou dat ze zo lang mogelijk meegaan?
Want als onze centen toch in rook opgaan, dan willen we er wel zo lang mogelijk van genieten.
Door deze drie tips gaan geurkaarsen veel langer mee
En hoef je dus niet om de twee weken een nieuwe geurkaars aan te breken. Een beetje liefde voor je kaarsen maakt veel verschil.
Om de kaars zo lang mogelijk mee te laten gaan, wil je niet dat er wax aan de randen blijft kleven. Wij vertellen je hoe je dat voorkomt én verhelpt.
1. Een goed begin is het halve werk
Vind jij het ook zo irritant dat jouw favoriete geurkaars opbrandt als een soort bodemloze put, in plaats van als een glad oppervlak? Dat komt omdat je ‘m de eerste keer waarschijnlijk te kort aan hebt gehad.
Als je een nieuwe kaars voor het eerst aansteekt, dan wil je ‘m pas uitblazen als de wax tot aan alle kanten gesmolten is. Zo droogt de wax ook weer gelijkmatig op.
2. Knip de lont bij
Als de lont van je kaars een zogenaamde ‘paddenstoelvormige top’ heeft, moet je die eraf knippen voordat je hem opnieuw brandt. Die kleine stukjes verbrande lont zijn ten eerste brandgevaarlijk. En ten tweede komen ze terecht in het kaarsvet, wat gewoon lelijk is. Een goede vuistregel is om de lont van je kaars altijd af te knippen tot ongeveer twee centimeter voordat je hem aansteekt. Er zijn speciale wick trimmers op de markt die het bijknippen heel makkelijk maken.
3. Fix ‘m met aluminiumfolie
Brandt de kaars toch in een gat naar beneden, met nog veel wax aan de zijkanten? Dan kan je dat fixen met aluminiumfolie. Hieronder zie je hoe je dat doet.
View this post on Instagram
Nog op zoek naar een heerlijke geurkaars voor in huis? Hier zetten wij onze favorieten op een rij.