Hars jij je wenkbrauwen? Dan wil je dit echt even lezen over ingegroeide haartjes
Onze wenkbrauwen geven veel persoonlijkheid aan ons gezicht, we verzorgen ze dan ook graag met liefde. Als jij je wenkbrauwen harst dan weet je dat ingegroeide haartjes nogal een ding zijn. Ingegroeide wenkbrauwen zijn niet zo fraai, het kan bultjes en irritatie veroorzaken.
De huid rond de ogen is dun en daarom willen we hier altijd liefdevol mee omgaan. Om deze reden wil je ook extra voorzichtig zijn met ingegroeide wenkbrauwhaartjes. We geven je graag wat helpende tips om de haartjes zo efficiënt mogelijk te verwijderen, want zo voorkom je immers ook dat er irritatie verschijnt.
Wat is de oorzaak van ingegroeide wenkbrauwhaartjes?
Alle haartjes komen uit haarzakjes en dus ook de haartjes boven je ogen kunnen ingroeien. Het haartje wat onder de huid zit kan vast komen te zitten terwijl deze groeit, dit kan resulteren in een klein puistjesachtig heuveltje. Ingegroeide haren kunnen meer voorkomen als je grove of gekrulde wenkbrauwharen hebt. Maar over het algemeen komen ze ook vaak voor, zeker als je ze laat harsen of aan threading doet.
Door te harsen en ook door threading kunnen haartjes afbreken. Als een haar aan de oppervlakte van de huid of eronder breekt, is dat een probleem. Je wilt het haar in zijn geheel verwijderen. En omdat de huid rond de ogen zo gevoelig is, kunnen de bultjes pijnlijker zijn dan andere soorten ingegroeide haren. Wenkbrauwhaartjes zijn vaak ook grover dan bijvoorbeeld de haren op onze armen. Het grovere haar en een gevoelige huid is het perfecte recept voor ingegroeide haren en daarom komen ze zo vaak voor in de wenkbrauw zone.
Wat te doen bij ingegroeide haartjes:
1. Gebruik een pincet
Een pincet is de meest precieze ontharingsmethode, omdat je één haartje tegelijk kunt verwijderen en de richting kunt bepalen. Je zorgt er tevens voor dat je het haartje volledig kunt verwijderen zonder het af te breken.
2. Verzorg je wenkbrauwen na het douchen
Een warm kompres op de wenkbrauw kan het gebied verzachten en de porie openen. Ontharen kan hierdoor makkelijker worden. Deze truc is vooral handig tijdens droge, winterse maanden, wanneer de huid meer vatbaar is voor uitdroging en schilfertjes.
3. Pas een exfoliatie behandeling toe
Exfoliatie kan helpen bij ingegroeide wenkbrauwen. Gebruik een product dat chemische exfolianten bevat, zoals salicylzuur en melkzuur en hydrators zoals aloë vera om tegelijkertijd de huid te kalmeren.
4. Ga niet graven
Ingegroeide haartjes zijn onaangenaam, maar je wil hier niet met je vingers een wond van maken. Want dan ben je uiteraard veel verder van huis. Als je aan het ontstekinkje gaat zitten, kun je hier namelijk een litteken van maken en dat willen we natuurlijk niet.