Het Kaassouffleest: bij deze zaak in Amsterdam eet je een vijfgangen culinair kaassoufflé diner
Stop met wat je aan het doen bent, want we hebben fantastisch nieuws. Eindelijk krijgt onze favoriete frituursnack, de kaassoufflé, de waardering die ‘ie verdient. Brouwerij de Eeuwige Jeugd geeft samen met Ron Blaauw namelijk een ‘Kaassouffleest’ op 16 en 17 mei.
Hier wil je bij zijn als je van kaassoufflés houdt.
Het Kaassouffleest van De Eeuwige Jeugd en Ron Gastrobar
Na het stijf uitverkochte Frikandellen Festijn van afgelopen jaar, presenteert Brouwerij de Eeuwige Jeugd dit jaar: Het Kaassouffleest. Op dinsdag 16 en woensdag 17 mei serveren zij, in samenwerking met de Ron Gastrobar Groep, een vijfgangen kaassoufflé diner. Het festijn begint tussen 18.30 en 19.00 uur en het feestdiner eindigt om 22.00. Het Kaassouffleest vindt plaats tussen de brouwketels in het voormalig ketelhuis van de Bijlmerbajes.
Er worden vijf soorten kaassoufflés bereid door de Ron Gastrobar Groep. Wij zetten ze even voor je op een rij:
1. Geitenkaassoufflé za’atar
Tel Aviv chopped salad, tahini en gezouten citroen.
2. Burrata kaassoufflé
Rucola, cherry tomaten , parmezaan en balsamico.
3. Blauwekaassoufflé
Mosterdsla, walnoten en zilverui.
4. Truffelkaassoufflé
Gebakken bloemkool, rauwe bloemkool en gebakken bloedworst.
5. Klassieke Kaassoufflé
Pindasaus en atjar.
De ticketverkoop start op 17 april om 12:00 uur, de kaarten zijn beschikbaar via deze link.
De geschiedenis van de kaassoufflé
Al sinds we ons kunnen herinneren zijn we dol op de kaassoufflé. Het is zonder twijfel onze lievelingssnack, maar waar komt ‘ie eigenlijk vandaan? De kaassoufflé is bedacht door de Haastrechtse snackbareigenaar Hans van Bemmel. In 1969 vroeg iemand aan de plaatselijke bakker: “Kan jij iets maken met een plakje Goudse kaas en bladerdeeg?” Op dat moment ontstond onze nationale trots, de jongste Nederlandse frituur snack, de Kaassoufflé.
De benaming “kaassoufflé” is afgeleid van het Franse ovengerecht ‘souffle’. De kaassoufflé is een Nederlandse snack, wat vaak wordt verward als Frans in verband met het Franse woord soufflé. Toch is het echt een parel van Hollandse bodem.