Anne’s favoriete recept van de week: huisgemaakte tonijnsalade
Deze keer staat er geen geheel gerecht op het weekmenu, maar een huisgemaakte tonijnsalade zoals ik ‘m het liefst eet. Voor op een broodje of cracker, een wrap of lekker bij de borrel: een tonijnsalade komt altijd wel van pas. Tip: maak lekker veel, zodat je er zeker een aantal dagen van kunt genieten.
Erg lekker en boordevol eiwitten!
Huisgemaakte tonijnsalade
Je maakt het heel eenvoudig en snel thuis. Op zoek naar een avondmaal die je ook snel in elkaar flanst? Kijk dan eens naar deze courgetti met zalm of noedelsoep met kip.
Wat heb je nodig?
Duur: 10 minuten
- Tonijn uit blik (in water). De rest van het recept is in verhouding met twee blikjes tonijn.
- 2 grote augurken
- Halve eetlepel kappertjes
- Klein stukje komkommer
- 3 tot 4 eetlepels halfvolle slasaus. Je kunt natuurlijk ook voor mayonaise of yoghurt kiezen.
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel sriracha, of meer als je van extra pittig houdt
- Citroensap
- Verse bieslook. Je kunt ook kiezen voor ui, maar bieslook is net iets milder.
- Peper
- Zout
Hoe maak je dit overheerlijke recept?
- Open de blikjes tonijn en laat het uitlekken. Doe de tonijn in een grote kom.
- Snijd de augurk, kappertjes, komkommer en bieslook fijn en voeg toe aan de kom.
- Voeg de slasaus, mosterd, sriracha en citroensap toe en naar smaak wat peper en zout.
- Meng alles goed door elkaar.
Waar eet ik deze tonijnsalade bij?
Je kunt met deze tonijnsalade alle kanten op. Ik eet het vaak als lunch op crackers met een gekookt eitje. Het is ook erg lekker op een (volkoren) wrap met ijsbergsla en een gekookt eitje. Denk ook eens aan een broodje of een bagel. Laat wat kaas over je broodje smelten en je hebt een heerlijke tuna melt. Ga je borrelen, maar wil je niet te ongezond doen? Maak dan een grote kom van deze tonijnsalade en dip er groenten in zoals paprika of bleekselderij.
Anne’s favoriete recept van de week: vega McWrap honing-mosterd