In ‘Je begrijpt me gewoon niet’ biedt psycholoog Porter vrouwen inzicht in hun geestelijke gezondheid
De wereld van meisjes en vrouwen is in één generatie onherkenbaar veranderd. Nooit eerder hadden we zoveel vrijheid en keuzemogelijkheden, maar dit brengt ook enorme uitdagingen met zich mee. We moesten namelijk nog nooit aan zoveel verschillende eisen voldoen. Het aantal tienermeisjes en jonge vrouwen met psychische problemen is hierdoor geëxplodeerd. Herken jij dit? Dan wil je het boek ‘Je begrijpt me gewoon niet’, survivalgids voor jonge vrouwen van Tara Porter zeker lezen.
Dit boek helpt je als jonge vrouw je weg door het leven te vinden en geeft je de tools om zelfverzekerder te worden en beter met je emoties om te gaan.
Psychische problemen
Op zoveel verschillende fronten gaat het goed met vrouwen, maar op andere gaat het helemaal mis. We mogen zoveel meer dan we 100 jaar geleden mochten, maar die enorme vrijheid en empowerment brengt ook een enorme uitdaging met zich mee. Jonge meisjes en jongens hebben daar niet zoveel last van, maar het aantal tienermeisjes en jonge vrouwen met problemen is historisch hoog.
Uit onderzoek is gebleken dat het percentage meisjes dat zichzelf verminkt is gestegen van 6 procent in 2000 tot ongeveer 20 procent nu. Dit is natuurlijk een schrikbarende stijging, maar niet verbazingwekkend als we kijken naar alles waar vrouwen tegenwoordig mee moeten dealen. Dit zijn veel problemen waar wijzelf, maar ook als samenleving aan moeten werken zodat de wereld nog een stukje mooier wordt en we niet constant de strijd met onszelf aan hoeven te gaan.
https://www.nsmbl.nl/slaapproblemen-oorzaak-tips/
‘Je begrijpt me gewoon niet’
In het boek ‘Je begrijpt me gewoon niet’ biedt schrijfster Tara Porter belangrijke informatie. Ondanks dat we namelijk als jonge vrouwen vaak denken dat we de enigen zijn die met bepaalde problemen zitten is dat niet het geval. Zij neemt je in het boek in negen hoofdstukken over hechting, je familie, vriendinnen, emoties, angst, opleiding, eten, schermen en verliefdheid mee in de problemen die daarbij komen kijken en geeft je handvaten waar je echt wat aan hebt.
En hoewel jij waarschijnlijk denkt dat niemand jouw gevoel begrijpt weet Tara in haar boek flink de spijker op de kop te slaan. Ze werkt namelijk al sinds 1992 als psycholoog en heeft heel wat meisjes met problemen op deze 9 gebieden geholpen. Ze geeft in haar boek dan ook werkelijk gebeurde voorbeelden van een collectief van de verhalen van haar patiënten. Deze staan per hoofdstuk door het boek verdeeld, natuurlijk onder valse namen, waar jij je misschien wel of totaal niet in kan vinden. Echter laat het wel zien dat Tara niet alleen de perspectieven van jonge vrouwen met allerlei verschillende achtergronden begrijpt, maar jou met dit boek ook een gids biedt voor de problemen die meisjes tegenkomen in het dagelijks leven.
Hulp
Je bent nooit te oud om te leren en te groeien. Misschien vind je het lezen van een boek maar saai en stom, maar wij weten zeker dat dit boek je op de een of andere manier openbaringen zal geven. Of dit nou gaat over je relatie met je ouders of vriendinnen, het hebben van stress of angsten of social media en liefde: verken je eigen innerlijke wereld en inversteer in jezelf. Dit ben je namelijk meer dan waard.
En wie weet helpt het je wel op weg. Als een meisje orde in haar innerlijke chaos weet te scheppen is de kans groot dat ze anders gaat denken. Dit zorgt er weer voor dat ze anders gaat handelen en andere keuzes maakt, wat als gevolg heeft dat ze zich anders, beter gaat voelen.
1. ‘Je begrijpt me gewoon niet’ van Tara Porter – € 22,99
Professionele hulp
Heb je echter direct hulp nodig? Wees dan niet bang om aan de bel te trekken en zoek professionele hulp bij een therapeut of psycholoog. Deze zijn steeds vaker te vinden op scholen, maar je kan er ook mee in contant komen via je huisarts. Het is namelijk heel fijn om met zo iemand te praten en je hart te luchten. Tegen therapeuten kun je namelijk alles zeggen wat je denkt en voelt, zonder dat je je om hun gevoelens hoeft te bekommeren.
Ze helpen je woorden te vinden om je emoties uit te drukken en helpen je een ruimte voor jezelf te creëren waarin je kunt praten een nadenken. De taak van een goede therapeut is namelijk om met empathie naar je te luisteren en je emotionele geest te begrijpen. Maar ze moeten soms ook een beetje streng zijn en je een zetje geven zodat je zelf uit het dal kunt opkrabbelen. En vergeet niet: het vinden van een therapeut is net als het vinden van een goede spijkerbroek. Soms moet je even zoeken voor je er eentje vindt die goed bij je past.
Dit kun je doen als je te maken hebt met (online) seksueel geweld