‘Men-imizing’ is nu dé officiële naam voor dit irritante trekje bij mannen
We hebben ondertussen allemaal gehoord van de termen gaslighting en mansplaining, maar we kunnen nu blijkbaar een nieuw toxic fenomeen in relaties aan het rijtje toevoegen. Men-imizing is nu een officiële term en waarschijnlijk hebben we het allemaal weleens meegemaakt.
Don’t you know that you’re toxic…
Wat is men-imizing
Men-imizing is het kind van gaslighting en mansplaining. Ben jij ooit weleens geïrriteerd geworden van een man die een neerbuigende, te vereenvoudigde verklaring gebruikt voor zijn eigen gedrag? Dát is men-imizing en het kan het bloed onder je nagels vandaan halen. Dit wil niet zeggen dat vrouwen dit nooit doen, maar het komt minder vaak voor in die verhouding.
Hoe werkt men-imizing
Er zijn blijkbaar twee sleutelelementen als we het hebben over men-imizing. Iemand die dit doet zal ten eerste altijd zich schuldig maken aan een kleine fout en geeft daarna ook gelijk de reden aan waarom iets niet compleet zijn schuld is. Diegene kan zelfs proberen om iets goed te maken zonder schuld toe te geven. Eigenlijk heel twisted dus. Een voorbeeld dat wordt gebruikt om dit uit te leggen is als iemand vreemdgaat, vervolgens zegt dat ‘ie het niet zo bedoelde en zegt dat het toch maar één keer was.
Zo pak je het zelf aan
Net zoals gaslighting, is men-imizing moeilijk op te merken. Iemand probeert je doelbewust te laten twijfelen aan je eigen oordeel. Wanneer je je zo voelt, nadat iemand in je leven iets heeft gedaan waarvan je weet dat het verkeerd is, kan dat een teken zijn dat je in jouw relatie wordt opgejaagd. Het kan ook zijn dat je zelf schuldig bent aan dit fenomeen. Als je merkt dat jij ook wel eens dit doet is het goed om na te gaan waarom en te letten op problemen in volledige zin aanpakken.
Deze vijf signalen geven aan dat het gezond is om een break te nemen van het daten