Nacho time: van dit heerlijke (vegetarische) nacho recept wil je dit weekend smullen
Het is weer weekend en dat betekent vooral lekker ontspannen. Naast lekker chillen zit er ook een feestje (gelukkig) weer in, en daar zijn lekkere snacks meer dan welkom. Of je nu lekker in de tuin gaat zitten of naar een (huis)feestje gaat: om dit weekend te vieren hebben we een heerlijke nachoschotel voor je klaarstaan.
Spoiler: het is immens lekker.
Vegetarische nachoschotel
We houden van nachochotels: of ze nu vegetarisch zijn of niet. Deze heerlijke schotel bevat voornamelijk veel groente, wat een prima bodem is voor een avondje stappen, als je het ons vraagt. Ben je nog niet zo van de vegetarische hap? Dan kun je altijd nog voor je gemak wat gehakt aan het recept toevoegen – net zo lekker, toch?
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
・ 1 rode ui
・ 2 eetlepels wittewijnazijn
・ 1 theelepel suiker
・ 250 gram kastanjechampignons
・ 1 rode paprika
・ 1/2 courgette
・ Blikje mais
・ 1 theelepel paprikapoeder
・ 1 avocado
・ 3 eetlepels crème fraîche
・ 1 sjalot
・ 1 tomaat
・ 250 gram geraspte kaas
・ 1 eetlepel sweet chilisaus
・ 1 zak nachos
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met wat boter of olijfolie. Snijd vervolgens de rode ui in halve ringen en doe dit in een kom. Mix dit met de wittewijnazijn en de suiker en roer dit goed door elkaar. Zet dit even apart en laat dit marineren.
2. Snijd de kastanjechampignons in kwartjes en de paprika en courgette in kleine blokjes. Verwarm vervolgens een koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur en voeg hier wat zout aan toe. Bak dan de kastanjechampignons voor ongeveer vijf minuten tot ze hun vocht hebben losgelaten. Voeg vervolgens de courgette- en paprikablokjes toe en bak dit even mee.
3. Giet de mais af en voeg dit ook toe aan de pan. Voeg op het laatste moment de paprikapoeder en wat peper en zout toe. Roer dit goed door elkaar en haal de pan van het vuur. Haal vervolgens de uienringen uit het vocht.
4. Doe 1/3 van de nachos in de ovenschaal en verdeel dit goed. Schep hier de helft van het groentemengsel en de helft van de uienringen overheen – probeer zo min mogelijk vocht mee te nemen, hier worden de nachos zacht van. Strooi dan 1/3 van de kaas over de nachos. Herhaal dit nog een keer tot alles op is en er een mooie nachoschotel ontstaat, en eindig met de kaas.
5. Zet de nachoschotel voor 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Maak ondertussen de guacamole door een gesneden avocado, een gesneden sjalot en gesneden tomaat bij elkaar toe te voegen. Breng dit op smaak met wat peper en zout.
6. Meng tot slot de crème fraîche met de sweet chilisaus tot een gladde saus en serveer dit samen met de guacamole en nachoschotel op tafel. Eetsmakelijk!