Het is weekend! Zo maak je ontbijttoast met gezouten ricotta, bosbes en ahornsiroop
Niets beter dan die eerste kop koffie in de ochtend met een stevig ontbijt. Maar waarmee ontbijt je als je uitgekeken bent op je havermoutje of smoothiebowl? Met deze ontbijttoast met gezouten ricotta, bosbessencompote en ahornsiroop, bijvoorbeeld.
Dit recept is ontzettend simpel maar je moet er toch maar even opkomen. Daarnaast combineert dit ontbijtje moeiteloos heel wat smaken: het zout van de ricotta, het zuurtje van de bosbes en het zoete van de ahornsiroop. Zo beginnen we onze dagen graag.
Ontbijttoast met gezouten ricotta, bosbes en ahornsiroop
Laat de blauwe bessen ongeveer een halfuurtje inkoken in een steelpannetje op het vuur. Roer regelmatig.
Toast het brood in een broodrooster of tussen je tosti-ijzer.
Meng de ricotta in een kommetje met een flinke snuf grof zeezout.
Bestrijk de toast met de ricotta en schep er een klodder van de blauwebessencompote op.
Werk de ontbijttoast af met een scheutje ahornsiroop en een takje tijm.