Wil jij het beste uit jezelf halen? Dan is dit de perfecte tijd om naar bed te gaan
We nemen ons vaak genoeg voor om ‘vanavond op tijd naar bed te gaan’, toch mislukt dit vaak in de praktijk. Doordat we nog net even een drankje meer doen, een extra aflevering kijken of te lang scrollen op TikTok, sluiten onze ogen later dan gewend. Wil jij het beste uit jezelf halen? Dan is dit de beste tijd om naar bed te gaan.
En het zal je misschien verbazen, maar dit keer gaat het om kwaliteit in plaats van kwantiteit. Meer slaap is niet altijd beter.
Wil jij het beste uit jezelf halen? Dan is dit de perfecte tijd om naar bed te gaan
Wanneer we ‘s ochtends uit bed stappen willen we ons uitgerust voelen. En hoewel het logisch is om te denken dat meer slaap beter is, is dit niet het geval.
Tijdens onze slaap vinden er cyclussen van 90 minuten plaats. Voor een uitgerust gevoel wil je aan het einde van zo’n cyclus wakker worden. Wanneer we middenin een cyclus wakker worden, ervaren we dat nare vermoeide gevoel. Logisch ook, want je natuurlijke ritme wordt verstoord door de wekker.
Om je een heleboel rekenwerk te besparen, is er de slaapcalculator van Hillarys. Deze gemakkelijke tool rekent precies voor je uit wat de beste tijden zijn om naar bed te gaan, op basis van het tijdstip dat jouw wekker gaat. De meeste mensen doen er 14 minuten over om in slaap te vallen, dus deze heeft Hillarys al bij opgeteld. Val jij moeilijk in slaap? Ga dan iets eerder naar bed dan de aangegeven tijd.
Je kan natuurlijk je eigen tijd invullen in de app, maar wij zetten alvast een paar voorbeelden voor je op een rij.
Wakker worden om 06:00?
Dan wil je om 20:46, 22:16, 23:46 of 01:16 naar bed gaan.
Wakker worden om 07:00?
Dan wil je om 21:46, 23:16, 00:46 of 02:16 naar bed gaan.
Wakker worden om 08:00?
Dan wil je om 22:46, 00:16, 01:46 of 03:16 naar bed gaan.
Beter slapen door Feng Shui? Dan wil je je slaapkamer zó inrichten