Dit heerlijke recept voor een geitenkaas salade met bramenjam wil je dit weekend nog maken
Nu zijn er genoeg soorten kaas die door een salade kunnen. Denk aan feta, maar ook mozzarella en jonge kaas zijn erg populair. Een andere kaas die ook erg lekker is door een salade is geitenkaas. De frisse en unieke smaak van geitenkaas past perfect bij het lenteseizoen. We hebben een lekker geitenkaas salade recept voor je klaarstaan die je dit weekend nog wilt proberen.
De salade bevat naast geitenkaas ingrediënten als bramendressing, avocado en pistachenoten.
Salade met geitenkaas en bramendressing
Voor het maken van deze salade heb je wel wat ingrediënten nodig, maar dan heb je wel een goedgevulde salade. De verschillende smaken maken de salade uniek en zeker de moeite waard om vanavond eens te proberen. Benieuwd naar de ingrediëntenlijst en het recept? Lees dan gauw verder.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
– 2 stronkjes baby romaine
– 100 gram rucola slamelange
– 1 komkommer
– Halve rode ui
– 1 appel
– 2 avocado’s
– 250 gram bramen
– 100 gram Bettine geitenkaasbolletjes
– Handje basilicum
– 40 gram pistachenoten
– 1 theelepel honing
– 1 eetlepel balsamico azijn
– 3 eetlepels olijfolie
– Peper en zout
Zo maak je het
1. Meng alle ingrediënten voor de bramendressing door elkaar in een keukenmachine. Dit zijn 100 gram bramen (van de 250 gram), 1 theelepel honing, 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels olijfolie en wat peper en zout. Zeef vervolgens de gemengde dressing door een zeef en zet het even apart.
2. Was de blaadjes van de baby romaine en meng deze samen met de rucola door een grote kom. Schaaf vervolgens de komkommer in linten en meng deze ook door de salade.
3. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de rode ui in ringen en de appel in plakjes. Meng wat bramen en de bovenstaande ingrediënten door de salade en roer dit goed door elkaar.
4. Verdeel de bolletjes geitenkaas en wat basilicum over de salade. Roer de salade goed door elkaar en verdeel het over borden. Garneer de salade met de bramendressing en wat pistachenootjes. Eetsmakelijk!