Al gehoord van ‘reverse catfishing’? Deze trend begint steeds populairder te worden en dit houdt het in
De term catfishing kennen we allemaal wel, maar heb je al eens gehoord van ‘reverse catfishing’? Dit is nog steeds catfishing, maar vanuit een heel ander oogpunt. Het wordt steeds populairder en wij leggen je uit hoe het werkt.
Sinds de MTV serie is het onze grootste angst om gecatfisht te worden. Maanden- of zelfs jarenlang chatten om er vervolgens achter te komen dat iemand totaal niet is wie je denkt. Op de foto’s zie je een ruime 7, maar in het echt heb je te maken met een krappe 5. Natuurlijk is uiterlijk niet het belangrijkste, maar als erom gelogen wordt is dat een kwalijke zaak.
Al gehoord van ‘reverse catfishing’? Deze trend begint steeds populairder te worden en dit houdt het in
Je raadt het al, reverse catfishing is het tegenovergestelde. Stel je voor: je hebt een date, met iemand die vooral erg veel humor heeft en leuke gesprekken voerde in de chat. Je moet eerlijk toegeven dat hij/zij/hen niet helemaal jouw type is en dat de foto’s matig waren, maar eenmaal IRL blaast diegene je omver. De foto’s deden diegene geen recht aan.
Maak kennis met reverse catfishing: het nieuwe fenomeen in datingland. Mensen die aan deze trend meedoen uploaden matige foto’s op datingapps, zodat het écht om het innerlijk gaat. Wanneer tijdens de date blijkt dat de persoon in kwestie er ‘beter’ uitziet dan verwacht, is dat alleen maar mooi meegenomen.
“It makes sense to me that someone who repeatedly matches with people who fawn over them and show little interest in getting to know them ‘on the inside,’ might downplay appearance and amplify other traits,” stelt Maggie Vaughan, een psychotherapeute uit New York City.
Reverse catfishing hoeft niet om uiterlijk te gaan, soms laten mensen andere aspecten van hun leven weg online, zoals een goede baan of bekendheid.
It’s time to ‘Bae-Real’: deze datingtrend zorgt voor de meest authentieke matches