‘Summer shading’ is de grootste rode vlag op liefdesgebied in 2024
De zomer staat voor de deur. En hoewel de liefde in veel gevallen dan juist begint te bloeien, doet dit jaar een naar liefdesconcept zijn intrede. Summer shading is de nieuwe toxic trend die bij iedereen op de loer ligt (ook als je al een relatie hebt).
Of je nu casual aan het daten bent, een relatie hebt of een nieuwe, exclusieve relatie hebt; iedereen kan dit jaar slachtoffer worden van summer shading. En geloof ons, dat wil je niet.
Wat is summer shading?
Summer shading is een nieuwe datingtrend, die alles te maken heeft met de zomerdrukte. Mensen die zich liever op andere dingen dan de liefde (lees: feesten, vakantie vieren en alle andere spannende dingen die de zomer te bieden heeft) richten, doen aan summer shading. Daarmee betekent summer shading letterlijk het in de schaduw zetten van een romantische interesse, om ‘af te koelen’ tijdens de zomermaanden. Zodra de herfst begint en cuffing season van start is, laait het vuurtje weer op.
‘Afkoelen’ betekent niet per se dat je de relatie helemaal verbreekt. Het betekent eerder op pauze drukken en de deur openlaten om de relatie eventueel te heroverwegen zodra de zomer voorbij is. Summer shading lijkt op ghosten, alleen is er in het eerste geval wel de intentie om de romance later weer op te pakken.
Hoe merk je dat je slachtoffer bent van summer shading?
We hebben een aantal rode vlaggen voor je op een rijtje gezet. Dan weet jij wanneer het goed is om alert te zijn. Of je nu single bent of een relatie hebt: hieronder vind je een aantal tekenen die erop kunnen wijzen dat je romantische partner je in de schaduw zet.
- De communicatie is slecht of er wordt helemaal niet gecommuniceerd.
- De ander heeft een gesloten houding, lijkt afstandelijk of gaat je uit de weg.
- De ander maakt leuke plannen met vrienden en nodigt jou herhaaldelijk niet uit.
- Samen afspraakjes of uitjes plannen is moeilijk.
- Er zijn altijd excuses waarom de ander niet met je kan afspreken.
- Je wordt regelrecht geghost.
Open monogamie: wat houdt deze populaire term nu eigenlijk in?