Taco time: deze 3 lekkere recepten met taco’s wil je vanavond nog proberen
Taco’s zijn perfect voor wanneer je niet weet wat je moet eten. Ze zijn makkelijk te bereiden, kosten weinig tijd én zijn lekker. Meer hebben we niet nodig in ons leven, toch?
We hebben drie heerlijke taco-recepten verzameld die je vanavond nog wilt proberen.
3x heerlijke taco’s
Met deze heerlijke taco’s maak je van je avondmaal een feestje. Van vegetarische tot vlees taco’s: we hebben drie heerlijke en vullende taco-recepten verzameld die (zeker voor taco-lovers) het waard zijn vanavond eens te proberen.
1. Gevulde taco’s met kip
Deze heerlijke taco’s met gekruide kip, ingelegde rode ui, fetakaas, zwarte bonen en zoet-pittige salsa is alles wat we willen. Serveer met zelfgebakken tortilla chips en het genieten kan beginnen.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
– 500 g kippendijfilet
– 1 krop sla
– 100 g zwarte bonen
– ½ verpakking feta kaas
– 1½ verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
– 1 el olie
– 1 zakje Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta
– Fles Santa Maria Peach & Chili Salsa
Ingelegde rode ui
– 1 rode ui
– 50 ml appelazijn (of andere azijn)
– 1 el oregano
– 2 ml zout
– 1 tl suiker
Zo maak je het
1. Maak de ingelegde rode ui door 1 gesneden rode ui in dunne plakjes te snijden en deze plakjes in een kom te mengen met 50 ml appelazijn, 1 eetlepel oregano, 2 ml zout en 1 theelepel suiker. Roer af en toe goed door en laat dit minstens 20 minuten rusten.
2. Snijd de sla in stukjes en verkruimel de fetakaas. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
3. Verwarm vervolgens de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm de tortilla’s voor ongeveer 10 seconden per kant tot ze lichtjes geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
4. Snijd de kip dan in kleine stukjes en verwarm de olie in een koekenpan. Doe de kip in de hete pan en wacht 2-3 minuten voordat je erin gaat roeren zodat ze mooi bruin kleuren. Voeg de Santa Maria Chicken Taco Kruidenpasta toe als de kip gaar is, roer een paar keer en haal dan van het vuur.
5. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar eigen wens vullen. Eetsmakelijk!
Tip: Serveer de taco’s met zelfgemaakte tortilla chips. Smeer wat tortilla’s in met olie en snijd ze in stukjes. Bak ze 3-5 minuten in een oven op 225 graden, en breng op smaak met zout en specerijen naar keuze (bijv. gerookte paprikapoeder).
2. Taco’s met rundvlees en rode kool
Met dit recept voor taco’s met rundvlees, rode kool en avocado til jij jouw taco’s naar een hoger level. Serveer met een pikante salsa en ingelegde rode ui om de maaltijd compleet te maken.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
– 500 g biefstuk
– 200 g rode kool
– Krop romeinse sla
– 1 avocado
– 1 el olie
– 1½ verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
– 1 zakje Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta
– Fles Santa Maria Taqueria Salsa
Zo maak je het
1. Snijd de rode kool in fijne reepjes, de sla in grove stukjes en de avocado in plakjes. Leg alles op een schaal en zet dit even opzij.
2. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm de tortilla’s voor ongeveer 10 seconden per kant tot ze lichtjes geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
3. Verwarm vervolgens de olie in een koekenpan. Leg het vlees in de hete pan en wacht 2 minuten voordat je het vlees omdraait zodat het mooi kan dichtschroeien. Let op: bak het niet. Haal het vlees uit de pan voordat het helemaal gaar is en snijd in kleinere stukken.
4. Doe de stukjes vlees weer in de pan en voeg de Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta toe. Bak het vlees gaar en roer regelmatig. Haal de pan daarna van het vuur.
5. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar eigen wens vullen. Yum!
Tip: Serveer met ingelegde rode ui. Je maakt dit bijgerecht door plakjes rode ui tenminste 20 minuten te laten marineren in een mengsel van 50 ml appelazijn, 1 el oregano, 2 ml zout en 1 tl suiker.
3. Veggie taco’s met geroosterde bloemkool
Deze taco’s gevuld met bloemkool, radijsjes en Tomatillo salsa zijn een feestje op jouw bord. De kruidige bloemkool steelt in dit gerecht de show! Serveer met geroosterde mais om de taco’s compleet te maken.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
– 1 bloemkool
– 1 krop romeinse sla
– 5 radijsjes
– 100 g pompoenpitten
– 2 el olie
– 50 ml water
– 1½ verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
– 1 zakje Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta
– Fles Santa Maria Tomatillo Salsa
Zo maak je het
1. Snijd de radijsjes in plakjes en de sla in grove stukken. Leg alles op een schaal en zet dit even opzij.
2. Verwarm vervolgens de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm de tortilla’s voor ongeveer 10 seconden per kant tot ze licht geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
3. Verdeel de bloemkool in roosjes en verwarm de olie in een koekenpan. Doe de bloemkoolroosjes in de hete pan en wacht twee minuten voor je gaat roeren in de pan, zodat ze mooi bruin kleuren. Als de bloemkool bruin is en wat zacht is geworden, voeg je de Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta en wat water toe terwijl je roert. Haal de pan daarna van het vuur.
4. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar eigen wens vullen. Bon appetit!