Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Food 9 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze TikTok-pasta met ricotta en citroen is super makkelijk te bereiden en wil je deze zomer écht proberen

TikTok staat vol met overheerlijke recepten. We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben er zéker al een aantal uitgeprobeerd. Wat dacht je van deze met chocolade en banaan gevulde wentelteefjes? Of deze geweldige cheesecake bites die met maar drie ingrediënten te maken zijn? YUM! Toch staan er niet alleen zoete recepten op TikTok, maar staat de app ook vol met inspiratie voor het diner. Tijdens het scrollen op het platform kwamen wij deze heerlijke TikTok-pasta met ricotta en citroen tegen die ontzettend makkelijk te bereiden is.

Dit recept leek ons perfect voor de zomer en daarom delen we ‘m graag met je.

TikTok-pasta met ricotta en citroen

Op TikTok kwamen wij dit geweldige recept voor pasta met ricotta en citroen tegen en we willen je ‘m zeker niet onthouden. TikTok-gebruiker Nadia Caterina Munno, beter bekend als The Pasta Queen, deelt heel wat recepten op haar TikTok-account. De citroen-ricotta pasta is een van haar populairste recepten en wij snappen waarom.

@the_pastaqueen

Pasta with Ricotta and Lemons by the Pasta Queen

♬ original sound – The Pasta Queen

Dit makkelijke pasta gerecht bestaat uit een ongekookte saus van ricotta kaas. De andere ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn pasta, pasta water, citroensap en -schil, (geraspte) Pecorino Romano, zout en peper.

Deze geweldige nacho dip met cream cheese en jalapeños gaat viraal op TikTok en wil je aankomend weekend nog proberen

Bereiding

Deze zomerse pasta is volgens Nadia binnen 8 tot 10 minuten te bereiden. Hoe? Dat leggen we je uit. Kook een pastasoort naar keuze – Nadia gebruikt zelf volcano pasta. Doe 400 gram ricotta kaas in een kom en voeg hier pasta water naar behoefte aan toe, tot je een dikke en romige saus krijgt. Voeg vervolgens de geraspte schil van twee citroenen toe en een beetje citroensap. Voeg wat zout en peter toe (naar smaak) en doe daarna de gekookte pasta in de kom. Mix de pasta en de saus door elkaar en rasp daarna lekker veel Pecorino Romano-kaas over het gerecht heen. Voeg nog wat peper en citroenschil toe om het helemaal af te maken, en klaar is Kees.

Suggesties

Lijkt dit recept je lekker maar mist er naar jouw idee nog wat? Zongedroogde tomaten, rucola of erwten zouden in dit gerecht erg lekker zijn. Mocht je wat vlees of vis willen toevoegen, zullen stukjes kip of garnalen dit gerecht zéker afmaken. Deze pasta lijkt ons in de zomer ook erg geschikt als een koude pastasalade variant. Genoeg opties, dus.

Enjoy!

Move over feta pasta: de ‘honeycomb pasta’ is dé TikTok-trend van nu

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.