Turkish Pasta gaat viraal op TikTok: zo maak je het
Vier dagen geleden postte TikTokker Anna Paul het geliefde Turkse pastarecept van haar moeder. Inmiddels is de video meer dan 11 miljoen keer bekeken. Turkish Pasta is een hype – en wij vertellen je hoe je ‘m maakt.
Pasta, yoghurt, gehakt: het zijn allemaal ingrediënten die we niet zo snel bij elkaar zouden gooien. Toch beweert iedereen die ‘m maakt dat dit bomb is. Toch maar even zelf proberen, dan.
De Turkish Pasta van Anna Pauls moeder
De Turkse Pasta van Anna Paul’s moeder gaat viraal op TikTok en krijgt enorm veel aandacht vanwege de combinatie van eenvoud en smaak. In een video laat Anna zien hoe haar moeder dit gerecht bereidt, dat al jaren favoriet is in hun familie.
De pasta wordt geprezen om zijn rijke, romige textuur en authentieke Turkse smaken. Maar vooral ook het gemak waarmee je dit gerecht in elkaar flanst. Want we houden van koken, maar soms is het ook echt fijn als je in no-time je eten klaar hebt. Wordt dit – na de Gigi Hadid Pasta – onze volgende go to pasta?
@anna..paull Mama’s Turkish Pasta!!!
Turkish Pasta van TikTok zelf maken
In de video leggen Anna Paul en haar moeder aan je uit hoe je de pasta maakt. Maar voor iedereen die liever exacte ingrediënten en stappen heeft, is hier het uitgeschreven recept voor zes porties.
Wat heb je nodig?
- 500 ml Griekse yoghurt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels zout
- 5 eetlepels boter
- 2 theelepels zoete paprika poeder
- 500 gram fusilli pasta
- 500 gram gehakt
- 3 gesnipperde uien
- ¼ theelepel kerriepoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- 1 tros tomaten, in vieren gesneden
- 1 bos platte peterselie, grof gehakt
Zo maak je het:
- Roer de yoghurt, knoflook en 1/2 theelepel zout in een kom tot een glad mengsel en zet apart. Smelt de boter in een pannetje en roer er 1/2 theelepel paprikapoeder (of iets meer als je van gebruid houdt) en zout naar smaak door. Houd dit warm.
- Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze al dente. Verhit ondertussen een pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het vlees met een spatel tot het bruin begint te worden. Voeg ui, overgebleven paprikapoeder, kerriepoeder, uienpoeder, overgebleven zout en peper toe en bak tot het bruin en licht krokant is.
- Verdeel de pasta over de serveerschalen en bedek gelijkmatig met yoghurtmengsel. Leg hierop het gehaktmengsel en besprenkel gelijkmatig met het botermengsel. Bestrooi de bovenkant met gesneden tomaten en gehakte peterselie.