Van wijn tot bites: Beryl’s tips voor een borrel à la Gooische Vrouwen
Als echte Bourgondiër en Gooische Vrouwen-fan weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is om het leven te vieren met een goed glas wijn en heerlijke hapjes. Elke maand wil ik jullie op NSMBL meenemen in mijn wereld van lekker eten en drinken. Dit keer doe ik dat met een Gooische twist, want Gooische Vrouwen seizoen 6 komt eraan. De dames uit Gooische Vrouwen zijn deze week mijn ultieme inspiratie.
Ik kan me bijzonder goed identificeren met zowel Cheryl als Claire: de gezelligheid van Cheryl en haar spontane, flirterige stijl spreken me aan, maar net zo goed voel ik me verbonden met Claire’s zakelijke kant en haar gevoel voor stijl. Als deze vier vrouwen bij mij zouden komen borrelen, weet ik precies wat ik zou serveren.
Ik neem jullie deze keer graag mee naar het Gooi waar ik de Gooische borrel organiseer voor mijn favoriete Gooische vrouwen. Mocht jij dit weekend een viewing party houden (al is het maar in je eentje), dan heb ik hier wat suggesties voor de borrel.
Cheryl Morero: champagne & bitterballen
Cheryl is hét gezicht van pure gezelligheid. Altijd een vrolijke flapuit, ze heeft geen filter en dat maakt haar zo fantastisch.
Wat ik zo leuk aan haar vind, is dat ze geniet van de mooie momenten in het leven – het liefst met een glas champagne in haar hand. Ik zie mezelf ook als iemand die het leven viert, met lekker eten, vrienden om me heen en altijd een feestelijk tintje. Voor Cheryl kan ik niets anders schenken dan een verfrissende champagne, het ultieme symbool van plezier en luxe. En ja, daar horen natuurlijk bitterballen bij – geen chique gedoe, maar gewoon iets waar je écht van kunt genieten. Simpel, maar verrukkelijk.
Anouk Verschuur: Valpolicella Ripasso & toastjes met paté (en charcuterie voor de mannen)
Anouk is de creatieve en kunstzinnige ziel van de groep. Een tikje losbandig en altijd op zoek naar spanning. Wat mij betreft past een elegante Valpolicella Ripasso bij haar: een wijn met een zachte structuur maar diepe smaken, net zoals haar intrigerende persoonlijkheid.
Voor Anouk serveer ik dan ook een smaakvolle paté, een culinaire delicatesse die zijn oorsprong vindt in de Franse keuken. En laat Frankrijk nou net bekend staan om zijn hartstochtelijke romances… ook iets waar Anouk fan van is. Mooi opgemaakt op een knapperig toastje en ik voeg een zoet accent toe door hem af te maken met vijgenjam. Deze combinatie zal haar zintuigen absoluut prikkelen, dat weet ik zeker.
En laten we eerlijk zijn – bij Anouk lopen de mannen altijd in en uit. Mannen houden vaak van iets stevigers tijdens de borrel. Dus naast de toastjes met paté, serveer ik speciaal voor deze charmante Gooische verleidster ook een charcuterieplank. Zo is er voor iedere bezoeker iets om van te genieten.
Claire van Kampen: Chardonnay & blini’s met gerookte zalm
Claire is een ultieme power vrouw en voor mij een bron van inspiratie. Ze straalt zelfvertrouwen uit en dat bewonder ik.
Voor Claire serveer ik een glas Chardonnay: een rijke, volle wijn die past bij haar verfijnde smaak. Daarbij maak ik blini’s met gerookte zalm, perfect voor haar elegante uitstraling. Haar liefde voor vis heeft zich ook nog een periode geuit in haar bijna huwelijk met visboer Dirk Stubbe.
Claire voelt zich als een vis in het water met verfijnde smaken en daarom serveer ik haar mijn eigen blini’s met gerookte zalm, heerlijk en ook super elegant om naar te kijken, net als Claire. Hieronder het recept, zodat je dit zelf ook kunt maken.
Recept voor Blini’s met gerookte zalm:
Ingrediënten:
- 100 g bloem
- 1 ei
- 150 ml melk
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- Snufje peper
- 100 g gerookte zalm
- 100 g crème fraîche
- 1,5 eetlepel mierikswortel
- Verse dille
Bereiding:
- Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout. Klop het ei en de melk door het bloemmengsel tot een glad beslag.
- Verhit een koekenpan en bak kleine hoopjes beslag (ongeveer ter grootte van een euromunt) aan beide kanten goudbruin.
- Meng in een bakje de crème fraîche en mierikswortel.
- Laat de blini’s afkoelen, en garneer met crème fraîche/ mierikswortel sausje, gerookte zalm, een takje dille en een snuf peper.
Roelien Grootheeze: Pinot Noir & kaasplank met eigen compote
Roelien is de natuurlijke, down-to-earth vrouw die het liefst haar eigen groente verbouwt en alles zoveel mogelijk biologisch doet. Voor haar serveer ik een mooie Pinot Noir,een soepele rode wijn die zowel zacht als rijk van smaak is. Een Pinot Noir heeft geen scherpe kantjes, en past daardoor perfect bij Roeliens warme, zorgzame karakter.
Daarnaast komt er natuurlijk een kaasplank op tafel, met kazen van hoge kwaliteit en een zelfgemaakte compote uit de tuin. Een lekkere, robuuste hap die recht uit de natuur komt, helemaal in Roeliens straatje.
Met deze Gooische borrel zorg ik ervoor dat iedere vrouw zichzelf kan herkennen in de smaken op tafel. Want als de Gooische Vrouwen iets weten, dan is het wel hoe je op een stijlvolle manier van het leven geniet. Cheers!
Déze actrice gaat de vriendin van Martin Morero spelen in Gooische Vrouwen seizoen 6