Deze vegetarische maaltijdsalade met couscous, kikkererwten en paprika-feta dip wil je proberen
Het fijne aan salades is dat ze gevarieerd zijn en je ze kunt eten als avondmaal maar ook als een lunch. Deze heerlijke vegetarische maaltijdsalade met couscous, kikkererwten en paprika-feta dip is niet alleen lekker als avondmaal, maar ook als gevulde lunch. Dit smaakvolle gerecht wil je vandaag nog maken.
We leggen je uit hoe je de vegetarische maaltijdsalade maakt.
Vegetarische maaltijdsalade met couscous, kikkererwten en paprika-feta dip
Wie denkt dat vegetarische salades minder goed gevuld zijn en minder lekker zijn, heeft het mis. Deze smaakvolle couscous salade is namelijk niet alleen super makkelijk, hij is ook nog eens erg vullend en lekker. We delen het heerlijke recept die het zeker waard is om vandaag nog uit te proberen.
Dit heb je nodig (voor 4 porties)
– 140 gram couscous
– 200 milliliter groentebouillon
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 8-10 roma tomaatjes
– 200 gram kikkererwten
– 1 eetlepel Ras el Hanout kruiden
– 1 eetlepel komijnzaad
– 50 gram ongezouten amandelen
– Paar takjes verse munt
– 50 gram feta
– Olijfolie
Paprika-feta dip
– 2 rode paprika’s
– 50 gram feta
– Teentje knoflook
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– Peper en zout
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd vervolgens het vruchtvlees in reepjes. Leg vervolgens de paprika’s op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Besprenkel de paprikarepen met wat olijfolie en een beetje paprikapoeder. Bak de reepjes voor ongeveer 30 minuten in de oven en laat ze goed afkoelen.
2. Breng terwijl de paprikarepen aan het roosteren zijn 200 milliliter water aan de kook. Doe hier een half blokje groentebouillon in. Haal nadat het even heeft gekookt de pan van het vuur en roer een eetlepel olijfolie en de couscous door het water. Laat dit voor 10 minuten wellen en schep af en toe even om.
3. Snijd vervolgens de courgette en aubergine in blokjes. Spoel de kikkererwten af met water verhit een grillpan met wat olijfolie. Bak de aubergine- en courgetteblokjes aan voor een paar minuten.
4. Voeg dan de Ras el Hanout kruiden en de komijnzaad toe aan de groenten. Schep dit even om en voeg een scheutje olijfolie toe. Zet het vuur op medium en grill de groenten nog voor ongeveer een kwartiertje. Voeg de laatste vijf minuten de kikkererwten toe.
5. Snijd de roma tomaatjes door vieren, hak de takjes munt fijn en hak de amandelen grof. Schep vervolgens de gegrilde groenten door de gewelde couscous. Voeg de tomaatjes, munt en amandelen toe. Voeg wat peper en zout toe en nog wat Ras el Hanout kruiden om het nog meer op smaak te brengen. Verkruimel tot slot nog wat feta over de vegetarische maaltijdsalade.
6. Nu is het tijd voor de paprika-feta dip. Hak het teentje knoflook fijn en bak deze met wat paprikapoeder 2 minuten aan in een hete pan met olijfolie. Probeer de geroosterde paprikareepjes zoveel mogelijk te ontvellen. Doe vervolgens de geroosterde paprika, de gebakken knoflook, feta en wat olijfolie in een foodprocessor en mix dit goed door elkaar.
7. Als het goed is ontstaat er een smeuïge dip. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak. Giet de dip in een klein kommetje. Serveer de vegetarische couscous maaltijdsalade op de borden met de paprika-feta dip. Eetsmakelijk!