Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Food 14 apr 2021
Leestijd: 5 minuten

Wat moet ik eten vanavond? 5x makkelijke gerechten die iedereen lekker vindt

Het overkomt ons allemaal wel eens: we komen thuis na een lange dag en hebben maar één vraag: “Wat moet ik eten vanavond?”. Na zo’n lange dag is het wel zo fijn om een recept te hebben dat snel klaar is én lekker smaakt.

Deze vijf smaakvolle maar makkelijke recepten heb je in een handomdraai gemaakt.

1. Zoete-aardappelcurry met rijst (vegan)

Voor de veganisten onder ons is een lekkere curry nooit mis. Zoete aardappel is een perfect ingrediënt dat smaakvol en makkelijk om te bereiden is. Ook deze simpele zoete-aardappelcurry met rijst valt onder de categorie “makkelijk te bereiden”. Dit eenpersoonsgerecht maak je zo.

Dit heb je nodig (voor 1 portie)

– 1 kopje rijst
– 1 ui
– 10 takjes verse koriander
– 1 eetlepel currypasta
– 1 zoete aardappel
– Kleine winterwortel
– 100 milliliter water
– 200 milliliter kokosmelk
– 1 handje amandelen
– 1 limoen

Zo maak je het

1. Kook de rijst gaar en snipper de ui. Verwarm vervolgens een koekenpan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui.

2. Verwijder de blaadjes van de koriander en hak de steeltjes fijn. Leg de blaadjes apart. Voeg de steeltjes koriander toe aan de uitjes en fruit dit even mee. Voeg vervolgens de currypasta toe.

3. Schil de zoete aardappel en de winterwortel. Snijd dit in blokjes en stukjes van ongeveer +/- 1 centimeter en bak dit mee in de pan voor ongeveer vijf minuten.

4. Voeg aan de pan 100 milliliter kokend water en de kokosmelk toe. Doe de deksel op de pan en laat dit voor ongeveer 20-25 minuten pruttelen. Hak ondertussen de korianderblaadjes en de amandelen grof.

5. Roer de laatste minuten de amandelen door de curry. Serveer de curry op het bord met de rijst, een limoenpartje en de korianderblaadjes.

2. Feta pasta

De beroemde feta pasta van TikTok valt natuurlijk niet te missen in dit lijstje. Het gerecht bevat maar een paar ingrediënten en is snel klaar. Een perfect gerecht voor wanneer je thuiskomt en je jezelf afvraagt “Wat moet ik eten vanavond?”. Een perfecte avondmaal voor wanneer je iets snel in elkaar wilt flansen dat ook nog eens lekker is.

Dit heb je nodig (voor 2 porties

– 60 milliliter olijfolie
– 600 gram cherrytomaten
– 1 theelepel oregano
– Kruiden naar smaak
– Peper en zout
– 3 teentjes knoflook
– 225 gram feta
– Peper en zout

Zo maak je het

3. Spaghetti al limone

Een spaghetti kan er altijd in, als je het ons vraagt. En één ding is zeker: spaghetti-recepten zijn er genoeg. Zo is ook deze heerlijke spaghetti al limone niet alleen heel lekker, maar ook nog eens super easy. We leggen je uit hoe je ‘m maakt.

Dit heb je nodig (voor 4 porties)

– 1 citroen
– 1 teentje knoflook
– 340 gram spaghetti
– 180 milliliter room
– 6 eetlepels ongezouten roomboter
– 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
– Scheutje olijfolie
– Peper en zout

Zo maak je het

1. Kook de pasta in een pan met kokend heet water en een beetje zout. Rasp de schil van de citroen en zet dit apart opzij. Pers vervolgens de citroen en doe het sap in een bakje.

2. Pak vervolgens een koekenpan en warm deze op met een scheutje olijfolie. Bak 1 teentje knoflook met de citroenrasp in de koekenpan voor ongeveer een minuut. Doe hier vervolgens de room bij en roer dit tot de room begint te pruttelen.

3. Zet het vuur laag en roer beetje bij beetje de boter erdoorheen, tot het gesmolten is en het een gebonden saus is. Giet de pasta af en bewaar een beetje kookwater.

4. Zet het vuur op medium en voeg de pasta toe aan de saus. Voeg wat kookwater toe om de saus wat dunner te maken. Voeg beetje bij beetje de Parmezaanse kaas toe en roer dit er goed doorheen. Je kunt wat extra kookwater toevoegen als de saus nog te dik is.

5. Roer tot slot het citroensap door de spaghetti. Maak het af met zout en peper en eventueel nog wat citroenrasp. Eetsmakelijk!

Culy

4. Tacorolletjes met gehakt

Wanneer je je afvraagt “Wat moet ik eten vanavond?” denk je vaak aan een makkelijk gerecht. En als er één makkelijk gerecht is, dan zijn het wel taco’s. Deze tacorolletjes met gehakt maak je zo.

Dit heb je nodig (voor 8 tacorolletjes)

– 200 gram rundergehakt
– 1/2 gesnipperde ui
– Teentje knoflook
– 1 theelepel Mexicaanse kruiden
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1/2 gele paprika
– 1/2 rode paprika
– 100 gram geraspte kaas
– 8 kleine wraps
– Guacamole
– Crème Fraîche
– Peper en zout

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui en de knoflook. Meng vervolgens het gehakt met de ui, knoflook, Mexicaanse kruiden, tomatenpuree, de paprikablokjes en de kaas door elkaar. Breng dit op smaak met peper en zout.

2. Meng dit goed door elkaar door het goed te kneden. Verdeel vervolgens wat gehaktmengsel over de kleine wraps, op een manier dat je ze straks goed op kan rollen. Rol de wraps strak op en leg ze op de bakplaat.

3. Verwarm de tacorolletjes voor ongeveer 20 minuten in de oven. Serveer de rolletjes zodra ze klaar zijn met wat crème fraîche en guacamole.

5. Eenpanslasagne

Wanneer je alleen eet is het wel zo fijn om een snel en makkelijk recept te hebben. Deze eenpanslasagne is een perfect gerecht.

Dit heb je nodig (voor 1 portie)

– 425 milliliter passata
– 1 teentje knoflook
– 6 vellen lasagne
– 2 plakjes gekookte ham
– Half bolletje mozarella
– 1 eetlepel gedroogde oregano

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een grote pan en kook hier op hoog vuur de passata in. Pel het knoflookteentje en laat dit ongeveer 5 minuten meekoken. Roer dit af en toe goed door elkaar. Je kunt het teentje knoflook eruit halen als je wil, maar voor de smaak is het ook lekker om hem erin te laten zitten.

2. Pak een ovenvaste pan of schaal en bedek de bodem met een laagje passata. Leg daarbovenop 2 lasagnevellen.

3. Bedek vervolgens deze lasagnebladen met een beetje passata en een plakje gekookte ham. Herhaal dit nog een keer tot alles op is. Snijd het halve bolletje mozzarella in stukjes en leg dit er bovenop.

4. Verdeel ook de gedroogde oregano over de eenpanslasagne. Zet de schaal of ovenvaste pan vervolgens voor ongeveer 20 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten, want het kan nog best snel gaan. Eetsmakelijk!

wat moet ik eten vanavond
Unsplash

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.