Whut? Deze bril zorgt voor een verbeterde nachtrust
Slaap: wij hebben er een haat-liefde verhouding mee. Aan de ene kant kunnen we ‘s ochtends niet uit bed komen en kunnen we dan niet wachten om ‘s avonds weer in ons bed te liggen. Aan de andere kant leven we in de avond juist op, zijn we het meest creatief en willen we dan dus juist alles doen behalve slapen. Om nog maar niet te beginnen over de ergernissen die slaap met zich mee kan brengen. Lig je na een lange dag eindelijk weer in je bed, kun je niet in slaap vallen. Herkenbaar? Grote kans dat het hiermee te maken heeft.
Thanks us later.
Goed slapen, leuk leven
Om overdag een leuk leven te hebben, te kunnen genieten en productief te zijn is het essentieel om kwalitatief goed te slapen. Nu zijn er uiteraard honderdduizend trucjes en middeltjes waarmee je hiervoor zou kunnen zorgen. Toch kan het lastig zijn om de aanleiding op te sporen en aan te pakken wanneer slapen wat minder goed gaat dan normaal. Denk jij dat je alles al hebt geprobeerd om jouw slaapkwaliteit te verbeteren? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk dit nog vergeten.
Slaapmaskers, een vast ritme, het eten (en juist niet eten) van bepaalde ingrediënten, geen cafeïne en alcohol, regelmatig sporten, geen telefoon in de slaapkamer, lavendelgeuren, supplementen, vaste routines, mediteren en zelfs slaapmiddelen… We kunnen het zo gek niet bedenken of we hebben het al wel eens uitgeprobeerd. We dachten dus ook alles inmiddels wel te hebben getest. Toch stuitte onze aandacht op iets waar we nog nooit van hadden gehoord, namelijk: Sleeping Glasses.
Geen slaapmasker maar slaapbril
Dat een goede nachtrust afhankelijk is van hetgeen je overdag doet wisten we al. Dat het ook afhankelijk is van de bescherming van je ogen was voor ons nog niet helemaal duidelijk. IZIPIZI heeft een bril ontwikkeld in samenwerking met een wetenschappelijk optometrist, welke een uitkomst voor iedereen zou kunnen zijn. De Sleeping Glasses zet je twee uur voordat je gaat slapen op en gedurende die tijd blokkeert het dan het kunstlicht dat afkomstig is van binnenverlichting en schermen. Dit licht verstoort namelijk de productie van melatonine – ons slaaphormoon. Maak je geen melatonine aan, dan zul je dus ook slecht in slaap kunnen komen en zal de kwaliteit van de slaap laag zijn. Door middel van de technologie van de bril wordt het lichaam gestimuleerd om het slaaphormoon op natuurlijke wijze aan te maken.
Het testpanel
Klinkt ideaal, maar zien is geloven. Om zelf te ervaren wat het glas kan betekenen probeerde ik de brillen gedurende meerdere weken uit. Nou ben ik niet altijd een goede slaper en vergat ik de bril ook vaak op te zetten, tot het moment dat ik al naar bed ging en het op mijn nachtkastje zag liggen. Je zou kunnen zeggen dat ik dus eigenlijk niet de geschikte persoon hiervoor was, maar dit veranderde gelukkig. Hoe vaker ik de bril gebruikte, hoe meer ook dit een kwestie van ritme werd. Nu is het me niet vaak gelukt, maar helemaal wanneer ik de bril meer dan een week elke avond op zette, merkte ik enorm verschil. Ik viel sneller in slaap dan ik normaal doe, werd minder vaak wakker en dat resulteerde in een frissere blik en meer energie overdag.