Wij gaan Michelinwaardig dineren in Londen: waarom Kahani een must-visit is
Als je naar het buitenland reist heb je vaak talloze keuzes die je moet maken: waar slaap je, shop je en eet je? Om die keuze wat makkelijker te maken, testen wij regelmatig restaurants en ook in het buiteland. Deze keer bezoeken we restaurant Kahani in de Britse hoofdstad Londen.
Kahani ligt in de wijk Chelsea en bevindt zich net naast Sloane Square. Het restaurant wordt geleid door Chef Peter Joseph, voormalig chef van het met een Michelinster bekroonde Tamarind. Hij staat bekend om zijn verfijnde benadering van de Indiase keuken. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat wij ontzettend benieuwd waren naar de gerechten van dit restaurant.
Sfeer in het restaurant Kahani
Het leuke aan Kahani is dat het geen toeristische trekpleister is en dat het een gevalletje ‘moet je vanaf weten’ is. Als je de metro richting Harrods pakt, is het vanaf daar nog zo’n 10 minuutjes wandelen naar het restaurant. Het zit, zoals eerder verteld, in de wijk Chelsea. Een prachtig stukje Londen en een perfecte locatie voor een restaurant dat vermeldt wordt in de Michelin Guide.
Het restaurant ligt onder de grond, dus bij binnenkomst moet je eerst naar beneden. Het heeft echter niks weg van een kelder, de warme sfeer komt je gelijk tegemoet. Het is elke avond druk in Kahani, maar bij aankomst rond 18.00 uur voelt het nog rustig en gemoedelijk. Het personeel is bijzonder vriendelijk en laat je je keuzes maken, wat aanvoelt aan een fijne ervaring. Niks is zo vervelend als gehaast worden en dat hebben ze daar goed begrepen. Kahani staat bekend om de signature gerechten zoals gerookte Malabar-garnalen, malse lamskoteletten en tandoori-broccoli. Ook staat het restaurant bekend om de geweldige veganistische en vegetarische menu’s, zodat iedereen iets kan vinden naar wens.
Tasting menu’s
Ook staat het restaurant bekend om de geweldige veganistische en vegetarische menu’s, zodat iedereen iets kan vinden naar wens. Wij gingen voor het Dawat-menu, waar we vier gangen geserveerd kregen. Omdat de gerechten verfijner zijn dan in een ‘normaal’ Indiaas restaurant, krijg je vier kleinere hapjes opgedeeld in twee gangen voorafgaand aan het hoofdgerecht. Mocht je twijfelen of je nog trek hebt aan het einde: niet doen, want genoeg eten is het zeker.
Naast het normale restaurant heeft Kahani ook een levendige cocktailbar en een exclusieve privé-eetkamer voor maximaal 14 gasten. Mocht je geen tasting menu willen, kan je ook à-la-cartemenu eten, een populaire bottomless brunch boeken en of de live jazz elke donderdag bijwonen – hoe leuk is dat.
Onze favorieten bij Kahani
Als je bij Kahani wil gaan eten, dan wil je natuurlijk weten wat je moet bestellen. Wat ons betreft is dus het Dawat-menu een goede optie, omdat je zo veel verschillende gerechtjes voorgeschoteld krijgt die zorgvuldig samengesteld zijn door de chefs. Onze favorieten waren toch echt wel de Tandoori lamb chops met kashmiri-chillies en muntyoghurt, de Kolkata Beetroot chop met gember, venkel en komijnzaadjes en mosterd kadi saus en als laatste de Chicken Makhani, gegrilde kip in een creamy tomatensaus met Fenegriek.
Qua prijzen valt het ontzettend mee, helemaal als je ziet hoe duur Londen soms kan zijn: voor 65 pond heb je een 4-gangenmenu en als je een wijnarrangement erbij wil kost dat je 60 pond extra.
Le Grand George Amsterdam: een Franse parel op de Zuidas die allesbehalve zakelijk aanvoelt