Worden we door het ‘Schultz uur’ productiever? Dit is waarom je deze methode wil proberen
Met de komst van mobiele telefoons, een reeks aan verantwoordelijkheden (en een uur tekort per dag) kunnen we af en toe van de hak op de tak gaan handelen. Keuzes worden vliegensvlug gemaakt en we worden telkens in van alles en nog wat meegesleurd. Heel productief dat is het niet. Soms vergeten we even stil te staan bij wat we aan het doen zijn en wordt het een chaos in ons hoofd. Het ‘Schultz uur’ is dan dé methode om toe te passen, zo schijnt.
You’re welcome.
Schultz hour
Het kost je maar een uur per week, maar zal waarschijnlijk een wereld van verschil maken. Het ‘Schultz uur’ is een uur per week die je vrij maakt, puur en alleen om na te denken en te reflecteren. Soms vergeten we wel eens stil te staan bij waar we mee bezig zijn en het werkt dan om een vast moment in te plannen hiervoor echt. De methode is vernoemd naar George Schultz, de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken uit de jaren 80. Hij nam tijdens zijn werk iedere week een uur vrij om na te denken. Ja, dat lees je goed, het enige wat hij deed was met een pen en papier reflecteren op waar hij mee bezig was die week en of hij nog wel met de juiste dingen bezig was.
Een ‘Schultz uur’ implementeren
Hoe implementeer je dit nu zelf in je eigen week, en wat kun je precies bereiken zodra je hieraan begint? Is een uur wel genoeg, of hebben we langer de tijd nodig om te reflecteren op onze acties en bezigheden? Een ‘Schultz uur’ helpt je om zaken weer op orde te krijgen. Vooral als je een drukke week hebt is het goed om even tijd te nemen om op te schrijven hoe je alles aan wilt pakken. Zo maak je minder snel overhaaste beslissingen en heb je het gevoel dat je meer controle hebt over je bezigheden.
Het hoeft niet precies een uur te zijn, maar het wordt aangeraden. Ook om jezelf te tijd te geven om even bij te komen. Pak er een lekkere ijskoffie bij en ga aan de slag. Je hoeft ook niet met allerlei oplossingen te komen voor problemen die je ervaart, maar sta er wel bij stil en schrijf alles op.
Lekker productief
Ten slotte kun je door middel van het ‘Schultz uur’ ook een stuk productiever worden tijdens de rest van de week. Omdat je alles op een rij hebt staan en niet voor al te veel verrassingen meer komt te staan, kun je jouw aanpak direct uitvoeren.
Zo creëer je jouw perfecte sunday reset om de week met volle energie te starten