Zo maak je zelf flatbread, aangezien het altijd uitverkocht is
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F02%2FGradient-Banner-NSMBL-21.png)
Flatbread is het fititem van nu – en iedereen in z’n moeder slaat ze in. Dat merken we, want als je ‘s avonds na werk nog een flatbread wil kopen, heb je pech. Na talloze keren misgrijpen, leren we onszelf nu maar om ze zelf te maken.
We snappen deze hype helemaal. Je kan met een flatbread alle kanten op: van pizza tot sandwich. Omdat de voedingswaarden voor één flatbread best oké zijn, kiezen veel gym-fanaten dit als broodvervanger. En daarnaast is het natuurlijk hartstikke lekker.
Zo maak je zelf flatbread
Op het TikTok-kanaal @arfber zie je hoe je heel makkelijk zelf flatbread maakt. En in tegenstelling tot de zuurdesem broden die we bij Veggilaine zien (prachtig, maar ook intimiderend), lijkt dit wel te doen.
Je mixt 350 gram bloem, 250 gram Griekse yoghurt en een half zakje bakpoeder in een kom. Dat moet je met je handen even goed kneden (ja, dit wordt een kliederboel) en bij elkaar brengen, totdat je één grote bal hebt. Dit laat je een half uurtje rusten en daarna maak je er acht gelijke bolletjes van. Dit rol je plat en bak je in de pan met een beetje zonnebloemolie. Et voila! Je hebt zelfgemaakt flatbread.
We hebben dit recept even door MyFitnessPal gehaald, voor degenen die benieuwd zijn naar de voedingswaarden. In één flatbread zit 189 calorieën, 2,8 gram vet, 34,5 gram koolhydraten en 6,7 gram eiwitten. Dat is dus iets meer als de kant-en-klare van de Appie, maar deze zijn dan ook twee keer zo groot. That’s a win!
Op deze manieren sneakt onze redactie iedere dag wat extra eiwitten naar binnen